17 Mart 2010 Çarşamba

ÇANAKKALE ZAFERİ



Ömrüm oldukça söyleyeceğim, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak bu destanın yazılmasında emeği geçen her canın önünde saygı minnetle eğilirim. Askere su taşıyan eşek bile saygıya değerdir benim için…

Benim kafamı karıştıran bazı noktalar var.

• Bizler bu anma gününü neden 18 Mart ta yaparız. Bu tarih Çanakkale Deniz Savaşlarına aittir ve ithal bir Alman komutanla maalesef , bu deniz savaşlarında başarılı olamadık.
• Neden 25 Nisan da anma törenini bizler yapmıyoruz? Kara savaşlarının başlangıç tarihidir ve Mustafa Kemal’in kumandasıyla , askerin cesaretiyle , inancıyla bu savaşı kazandık.
• Geçen yıl ismi lazım değil bir kanalda bu günün önemine dair yapılan bir programı izledim. Ne Atatürk’ten bahsedildi ne de , askerin azminden ,cesaretinden…Sadece sarıklı , cüppeli ama inanmayan gafillerin görmediği , öte geçelerden gelmiş askerlerin yaptığı kahramanlıklardan bahsedildi.
• Evet bu hayatta hepimizin açıklayamadığı şeyler, mucizeler gerçekleşiyor. Ama bu başarıyı sadece görünmez askerlere bağlayanlar, hiç kimseden utanmıyorsanız 57. Alay’dan utanın!!!
• Her sorgulayan insan gibi ben de soruyorum. Bu görünmez askerler Balkan’da, Sarıkamış’ta, Yemen’de, Bosna’da, Filistin’de, Irak’ta neredeler?
• Yok artık susacağım, Atamızın güzel bir cümlesiyle tamamlayacağım.

"Uzak memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar: burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlarda evlatlarını harbe gönderen analar; göz yaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır." Mustafa Kemal Atatürk

7 yorum:

  1. Elifcim;
    Tüm kahraman askerlerimizin ve taaa Avustralyalardan gelip de ne için savaştıklarını bilmeden ölenlerin de ruhları şâd olsun.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Aslında bu günü biz Anzaklılar kadar anmıyoruz, bence daha çok önem vermeliyiz, ne destanlar yazıldı o gün...

    YanıtlaSil
  3. HAKLISIN ÖZLEM, 25 NİSAN ŞFAK AYİNİNDE BİR TÜRK, ORADA KENDİNİ AZINLIKMIŞ GİBİ HİSSEDEBİLİR:(

    YanıtlaSil
  4. Hepsinin ruhları şad olsun. Bu günleri görselerdi çok üzülürlerdi herhalde.

    YanıtlaSil
  5. paylaşım için teşekkürler çok güzel elif hanım..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)