Blogumun yakın takipcisi Elocan , çoktandır etli tarif vermediğim için şikayetçi, bu tarif senin için tatlım:)
Malzemeler:• Közlenmiş patlıcan ( burada)
• Sarımsaklı süzme yoğurt ( burada)
• Et ( antrikot ya da küşneme kısmından)
• Yağ, tuz, pıl biber ya da toz kırmızı biber
• Lavaş ekmek ( yapılışını sonra anlatacağım, pidecilerden de alınabilir)
Yapılışı:
• Lavaşları küçük karelere bölüp , servis tabağına serdim.
• Üzerine közlenmiş patlıcanı sarımsaklı yoğurtla karıştırıp serdim.
• Onun üzerine eti küçük doğrayıp kavurup serdim. ( Elimdeki et sertçe bir parçaydı, ben de düdüklü tencerede haşlayıp didikledim.Biraz yağda kavurup öyle kullandım.Bazen kıyma kavurup kullanıyorum)
• En üzerinede tereyağ ve zeytinyağı ve biber karışımını kızdırıp sos olarak döktüm.
• Ölçü veremiyorum , bazen bir patlıcan, yumurta kadar bir parça et, el kadar parça lavaş, iki kaşık yoğurtla ortaya bir tabak hazırlıyorum. Bazen de bütün bu malzemeleri çoğaltıp kişi başı bir tabak hazırlıyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Ellerine sağlık Elif. Harika olmuş...
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER, ARZUCUM:)
YanıtlaSilarkadaşım bende bir porsiyon alsam.harika görünüyor.ellerine sağlık.
YanıtlaSiloohhh diyorum eliiif ohh . süpersin.tek kelime ile İŞTAH AÇICI:) Bu arada güldürdün beni. mücevher kek süper vallahi alemsin canım . sevgiler
YanıtlaSilALEYNA AL GÖTÜR CANIM, BENDEN SANA İZİN ÇIKTI:)
YanıtlaSilHİLAL İŞTAHIN KAPALISIDA MI VARMIŞ? ESAS SEN ALEMSİN CANIM YA:)
YanıtlaSilThank you for visit, friend.. Kisses from Brasil for you!! :)
YanıtlaSilPEROLAS E BİEL, TÜRKİYE'DEN DE SİZE SEVGİLER:)
YanıtlaSilNefis olmuş tarifi okurken canım çekti:)) elinize sağlık.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor eminim tadıda çok güzeldir ellerine sağlık
YanıtlaSilTARİF DİYARI KEŞKE İKRAM EDEBİLSEM, TEŞEKKÜRLER.
YanıtlaSilAYDİLBER, NE YALAN SÖYLEYİM, GÜZEL OLUYOR...SEVGİLER:)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilnefis görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.
BİRGÜL, TEŞEKKÜRLER CANIM:)
YanıtlaSilOy oy oy::))
YanıtlaSilooyyy oyyyyy bu nasıl güzel bişey böyle:):) harika görünüyor ve şuan açım.Resime ekmek banacağım şimdi:)Elinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Nefisssss olmuş. Afiyet bal şeker olsun.
YanıtlaSilMevsiminde biz de de çok tüketilir patlıcan beğendi.Eller,ne sağlık.
YanıtlaSilAy birden bloğuna girince bu görüntüyle karşılaşınca karnımın acıktığını hissettim. Harika bir görüntü ben mutfağa gidiyorum :) sevgiler...
YanıtlaSilŞANSLI:))
YanıtlaSilMKBLKONSEPT, UZANSAN YETER EKMEĞİ İÇİNDE, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilBEYAZ HANIMELİ TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilELZEMHOBBY,PATLICANLARI YAZDAN HAZIRLAMIŞTIM, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilBUCANNİ, SEVGİLER:)
YanıtlaSiloyyy bu ne güzel bir lezzet böyle,eline sağlık
YanıtlaSilHAZALCA, TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSilCanım selamlar bende çok severim valla,
YanıtlaSilAllam Allam bu gün kime gittiysem et yapmış :) akşama bende mi yapsam ne valla,acayip canım çekti.
Sevgiler
NURŞEN, SEVGİLER:)
YanıtlaSilValla süper olmuş,uzaktan canım istedi:)
YanıtlaSilİÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ, TEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilHarika görünüyor. Ellerinize sağlık. (Formaliteden bir eline sağlık değil bu, gerçekten harika görünnüyor.)
YanıtlaSilDavetiye:
ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://humeyraninyeri.blogspot.com/
57. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
1 NİSAN 2010-15 NİSAN 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://humeyraninyeri.blogspot.com/
YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 57.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER
HÜMEYRA, SEVE SEVE KATILIRIM. TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSilıımmm leziz gözüküyor, ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilKİBELEKEYFİ, TEŞEKKÜRLER, HOŞGELDİNİZ:)
YanıtlaSillavaşlar kıtırmı yumuşakmı olucak ısıtmıcaz dimi?bu hazır paket lavaş olurmu?
YanıtlaSilbirde kıymalı harcı nasıl hazırlayalım?kaç gramdan?
Adsız lavaşlar yumuşak olacak, ben kendim yapıyorum, hazırları hiç kullanmadım ama olur diye düşünüyorum.
YanıtlaSilKıyma , et tamamen göz kararı kullanıyorum. 400 gr kadar kıyma ile 4 tabak servis ediyorum, tabi bol bol etli severseniz daha çok kullanın.
Kıymayı iki şekilde kullanıyorum ya sade kavuruyorum ya da kıymayı soğanla, yeşil biberle biraz salça ilavesiyle kavurup kullanıyorum.