Susam ,susam ,susam , ayy söylenişi bile şirin.
Öyle ithal Çin susamları değil, illa öz hakiki memleketimin susamları olmalı...
Sevgili İpek Hanım Çiftliği'ne sipariş verdim, çok beğendim, tanesini ziyan etmiyorum desem.
Malzemeler:
- 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında) ( çiftlikten)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- yarım çay bardağına yakın elma sirkesi
- yarım çay bardağı soğuk su
- 1 yumurta ( akı hamura, sarısı dışına)
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 " " mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu ( en son yaptığıma katmayı unutmuşum, ama olmuştu)
- 4- 4,5 bardak un
- bolca susam
Dışı için malzemeler:
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık pekmez
- 1 kaşık un
- 1 bardak su
Yapılışı:
- önce sıvı malzemeler, sonra kuru malzemeleri ,unu yavaş yavaş katıp ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur yoğurdum.
- Sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirdim.
- Dış malzemeleri karıştırdım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp fitil haline getirdim. İsteğe göre halka ya da düğüm şekli verdim.
- Önce karışıma batırıp elimle süzdürüp, sonra arkalı önlü susama buladım.
- Yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizip 170- 180 derecede kızarana kadar pişirdim.
Kıyır kıyır simitler hazır.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın.
ımmm nefis görünüyorlar bayıldım bunlara
YanıtlaSilellerine sağlık
teşekkürler
Sileline sağlık
YanıtlaSilteşekkürler
SilCanımsın,
YanıtlaSilçayımı da aldım bu güzel çıtırları seyretmeye geldim.Nefis görünüyor.Bende mi yapsam acaba diye düşündüm.
Sevgiyle kal.
Canım kim bilir, belki birgün karşılıklı yeriz.
Silellerinize sağlık canım birden simit istedi cok sık yaptığım bi tarif sevgiler banada beklerim
YanıtlaSilOhh misler gibi olmuştur. Artık sokaktan simit alırken çekinir olduk, ne günlere geldik ki bütün gençliğin yiyeceği olan simite de el uzattılar, boğazlarından geçmesin oradan kazandıkları para. Afiyet olsun Elifciğim... Ayçekirdekli, zeytinli favorimdir :))
YanıtlaSilKim düşünür gençliği Fiamma:)
SilBir gün çekirdekli ve zeytinli de yaparım.
Kandile yapılabilir ne de güzel olur:) Çok teşekkürler tarif için
YanıtlaSilYapılır tabii, teşekkürler
SilBenimde en sevdiğim şeydir susamlı yiyecekler..Nefismi nefis gözüküyor..Susam taneleri buradan bile yerli malı olduğu gözüküyor :) Ellerinize sağlım..
YanıtlaSilHoşgeldin, susamseverler kulubüne:)
SilElinize sağlık simitler nefis görünüyor
YanıtlaSilteşekkürler
SilŞahane,Hele kiş İPEK HANIMIN çiftliğinden olursa,süper. Bende onlara sipariş vermeye ve gelenleri yemeye doyamıyorum.Hele bir tombul makarnası var ki...
YanıtlaSilTarifi kendisine de gönderdim, yapacak. Teşekkürler
SilHemen geliyorum :) Enfes görünüyorlar canımcım. Ayır bana da tamam mı :) Ellerine sağlık canımcım. Çok öpüyorum, şifa olsun.
YanıtlaSilSen gel yeter ki canımcımm:)
SilEliiiifff'immmmm, simitleri yapmışsın, beni çok heyecanlandırdın. Taze çayımı aldım geldim canım.
YanıtlaSilSimitler senden, taze çaylar benden, sohbetler dostlardan ...
Ellerine sağlık canım arkadaşım.
Yiyenlere şifa olsun.
Sevgiler canım...
Ya senin arka plandaki simitleri görünce nasıl canım çekiyor bilsen. Sen gel çaylar da benden olsun.
SilMerhabalar,
YanıtlaSilElinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Yanında çayla birlikte tüm en güzel yemeklere bile taş çıkardır bu simitler.
Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.
Aa siz de mi simitsever siniz, ne güzel. Teşekkürler
SilAynennn söylenişi bile şirin..:)))
YanıtlaSilKıyır kıyır çok severim..
Ellerine sağlık canım..
Değil mi ama, teşekkürler
SilCanım, merhaba.Ziyaretin için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilHastalıktan iptal olma arefesindeyiz, ateş ve ağrı başladı, kış hastalıkları mevsimini açtık:( Korkumdan vitamin içeren ne varsa tüketmeye başladım.
Senin tarifin ile daha da lezzetli midir bilmem simitler.
Ellerin dert görmesin, bereketi ve afiyeti bol olsun.
Sevgiler.
Canım, sorma o hain hastalığı, bizim aile de pençesinde :(
SilTeşşekkürler
Ellerine sağlık muhteşem görünüyorlar mahleple de mis gibi kokmuştur. Sevgiler.
YanıtlaSilEvet mahleple güzel kokuyor, teşekkürler
SilCanım,
YanıtlaSilbu güzellikleri yaptım.Harika oldular. Teşekkürler.
Sevgiyle kal.
Çok sevindim, afiyetler olsun
Silen kısa zamanda denenecek:) çok güzeller
YanıtlaSilo zaman kolay gelsin.
SilOldu mu şimdi bu? Çıtır çıtır olsa da yesek... Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBelki bir Ankara ziyaretinizde , ikram edebilirim.
SilSelamlar,
YanıtlaSilellerine sağlık.
Sevgiler.
Bilmukabele...
SilKokusu geldi yahu. Acıktım mı ki :)) Afiyet bal olsun :)
YanıtlaSilIıh Ahu'm doyumluk değil bular, sohbetlik. Teşekkürler
SilUzanıp alasım geldi Elif :-)
YanıtlaSilKim tutar seni Tülin'cim:)
SilElif'cim sayfana bakınca hem iştahlandım hem de hüzünlendim. Rahmetli kayınvalidemin tek bildiği tuzlu kurabiye idi. Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilCanım ne deyim bilemedim, Allah gani gani rahmet eylesin.
SilElifcim merhaba.Blogunda birbirinden güzel el emekleri ve yemekler var.Simitte harika görünyüor.Cayımın yanına aldım kaçtım.
YanıtlaSilSevgiler
Yasemin, hoşgeldin:)
Silnasıl iştah açıcı bir görüntü bu böyle...
YanıtlaSilçayım elimde bir tane aldım gitti:)
:) afiyet olsun.
Silgoruntu cok guzel ...
YanıtlaSilTadı öyle, teşekkürler:)
SilBu simit tarifinin üstüne yok arkadaşım.İki kere denenmiş,test edilmiş,10 numara vermişim,öptüm.
YanıtlaSilAy çoooook mutlu oldum; afiyet, bal, şeker olsun:)
SilTeşekkürler.....