28 Kasım 2012 Çarşamba

Kıyır kıyır simitlerim var


Susam ,susam ,susam , ayy söylenişi bile şirin.
Öyle ithal Çin susamları değil, illa öz hakiki memleketimin susamları olmalı...

Sevgili İpek Hanım Çiftliği'ne  sipariş verdim, çok beğendim, tanesini ziyan etmiyorum desem.
Malzemeler:

  • 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında) ( çiftlikten)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay bardağına yakın elma sirkesi
  • yarım çay bardağı soğuk su
  • 1 yumurta ( akı hamura, sarısı dışına)
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1   "         "      mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu ( en son yaptığıma katmayı unutmuşum, ama olmuştu)
  •  4- 4,5 bardak un 
  • bolca susam
Dışı için malzemeler:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık pekmez 
  • 1 kaşık un
  • 1 bardak su
Yapılışı:
  • önce sıvı malzemeler, sonra kuru malzemeleri ,unu yavaş yavaş katıp ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur yoğurdum.
  • Sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirdim.
  • Dış malzemeleri karıştırdım. 
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp fitil haline getirdim. İsteğe göre halka ya da düğüm şekli verdim.
  • Önce karışıma batırıp elimle süzdürüp, sonra arkalı önlü susama buladım.
  • Yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizip 170- 180 derecede kızarana kadar pişirdim.
Kıyır kıyır simitler hazır.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın.

52 yorum:

  1. ımmm nefis görünüyorlar bayıldım bunlara
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canımsın,
    çayımı da aldım bu güzel çıtırları seyretmeye geldim.Nefis görünüyor.Bende mi yapsam acaba diye düşündüm.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kim bilir, belki birgün karşılıklı yeriz.

      Sil
  3. ellerinize sağlık canım birden simit istedi cok sık yaptığım bi tarif sevgiler banada beklerim

    YanıtlaSil
  4. Ohh misler gibi olmuştur. Artık sokaktan simit alırken çekinir olduk, ne günlere geldik ki bütün gençliğin yiyeceği olan simite de el uzattılar, boğazlarından geçmesin oradan kazandıkları para. Afiyet olsun Elifciğim... Ayçekirdekli, zeytinli favorimdir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim düşünür gençliği Fiamma:)
      Bir gün çekirdekli ve zeytinli de yaparım.

      Sil
  5. Kandile yapılabilir ne de güzel olur:) Çok teşekkürler tarif için

    YanıtlaSil
  6. Benimde en sevdiğim şeydir susamlı yiyecekler..Nefismi nefis gözüküyor..Susam taneleri buradan bile yerli malı olduğu gözüküyor :) Ellerinize sağlım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin, susamseverler kulubüne:)

      Sil
  7. Elinize sağlık simitler nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  8. Şahane,Hele kiş İPEK HANIMIN çiftliğinden olursa,süper. Bende onlara sipariş vermeye ve gelenleri yemeye doyamıyorum.Hele bir tombul makarnası var ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifi kendisine de gönderdim, yapacak. Teşekkürler

      Sil
  9. Hemen geliyorum :) Enfes görünüyorlar canımcım. Ayır bana da tamam mı :) Ellerine sağlık canımcım. Çok öpüyorum, şifa olsun.

    YanıtlaSil
  10. Eliiiifff'immmmm, simitleri yapmışsın, beni çok heyecanlandırdın. Taze çayımı aldım geldim canım.
    Simitler senden, taze çaylar benden, sohbetler dostlardan ...
    Ellerine sağlık canım arkadaşım.
    Yiyenlere şifa olsun.
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya senin arka plandaki simitleri görünce nasıl canım çekiyor bilsen. Sen gel çaylar da benden olsun.

      Sil
  11. Merhabalar,

    Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Yanında çayla birlikte tüm en güzel yemeklere bile taş çıkardır bu simitler.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa siz de mi simitsever siniz, ne güzel. Teşekkürler

      Sil
  12. Aynennn söylenişi bile şirin..:)))
    Kıyır kıyır çok severim..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. Canım, merhaba.Ziyaretin için çok teşekkür ederim.
    Hastalıktan iptal olma arefesindeyiz, ateş ve ağrı başladı, kış hastalıkları mevsimini açtık:( Korkumdan vitamin içeren ne varsa tüketmeye başladım.
    Senin tarifin ile daha da lezzetli midir bilmem simitler.
    Ellerin dert görmesin, bereketi ve afiyeti bol olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, sorma o hain hastalığı, bizim aile de pençesinde :(
      Teşşekkürler

      Sil
  14. Ellerine sağlık muhteşem görünüyorlar mahleple de mis gibi kokmuştur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mahleple güzel kokuyor, teşekkürler

      Sil
  15. Canım,
    bu güzellikleri yaptım.Harika oldular. Teşekkürler.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  16. en kısa zamanda denenecek:) çok güzeller

    YanıtlaSil
  17. Oldu mu şimdi bu? Çıtır çıtır olsa da yesek... Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki bir Ankara ziyaretinizde , ikram edebilirim.

      Sil
  18. Selamlar,
    ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Kokusu geldi yahu. Acıktım mı ki :)) Afiyet bal olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iıh Ahu'm doyumluk değil bular, sohbetlik. Teşekkürler

      Sil
  20. Uzanıp alasım geldi Elif :-)

    YanıtlaSil
  21. Elif'cim sayfana bakınca hem iştahlandım hem de hüzünlendim. Rahmetli kayınvalidemin tek bildiği tuzlu kurabiye idi. Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ne deyim bilemedim, Allah gani gani rahmet eylesin.

      Sil
  22. Elifcim merhaba.Blogunda birbirinden güzel el emekleri ve yemekler var.Simitte harika görünyüor.Cayımın yanına aldım kaçtım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. nasıl iştah açıcı bir görüntü bu böyle...
    çayım elimde bir tane aldım gitti:)

    YanıtlaSil
  24. Bu simit tarifinin üstüne yok arkadaşım.İki kere denenmiş,test edilmiş,10 numara vermişim,öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çoooook mutlu oldum; afiyet, bal, şeker olsun:)
      Teşekkürler.....

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)