İç Malzemeleri:
• 4-5 pırasanın yeşil kısmı
• 1 kaşık ince bulgur
• 1 kaşık su
• 2 kaşık ceviz içi
• 3 kaşık kadar zeytinyağı
• tuz, karabiber, pul biber
Diğer malzemeler:
• 2 yufka
• 2 yumurta
• 1 küçük çay bardağı süt
• 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
Yapılışı:
• Pırasaların yeşil kısmını yıkayıp, ince ince doğradım.
• Zeytinyağında kızgın ateşte kavurdum.
• Tuzunu, baharatını,1 kaşık su ve bulguru katıp kapağını ve altını kapattım.
• Soğuyunca cevizini de ekleyip karıştırdım.
• Kapaklı bir teflon tavayı yağlayıp, 1 yufkayı serdim.
• Yumurta, süt ve yağı çırptım.
• Diğer yufkayı 4 parçaya ayırdım.
• 2 parçasını büzüştürerek, sosun yarısını kullanarak tavaya yerleştirdim.
• İç malzemesini yaydım, kalan sos ve yufkalarıda serip, ilk yufkanın kenarlarını üzerine kapadım.
• Kapağını kapatıp kısık ateşte altı kızarana dek pişirdim.
• Altı kızarınca üzerini yağladım, parçalamadan alt-üst ettim.
• Bu kısımda kızarınca kağıt havlu üzerine soğumaya bıraktım.
• Ilıklaşınca dilimleyip servis yaptım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Elif'cim pırasalı börek hiç yapmadım ama yedim ve gerçekten süper. özellikle de tavada yapılanlar nedense daha bir lezzetli oluyor. eline sağlık. DÜNYA KADINLAR GÜNÜN KUTLU OLSUN. Sevgiler
YanıtlaSilpırasının her türlüsüne bayılıyorum.
YanıtlaSilHiç yemedim daha önce pırasalı börek ama hep duyuyorum. Tava böreği hem prestik hem çok güzel oluyor gerçekten ellerine sağlık canım kadınlar günümüz kutlu olsun:)
YanıtlaSil8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun.
YanıtlaSilSevgiyle kalın...
Pırasalı böreği çok severim. Cevizlisini hiç yemedim ama eminim çok güzel olmuştur. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilHep sevdiğim yemeklerin tariflerini veriyorsun, sadece bakarak tadına varsam ve doysam ne güzel olur.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Tavada olması fikri çok hoşuma gitti. Görüntüsü de çok güzel.
Sevgiyle kal.