Bu tarif ilk bakışta bir kahvaltı ekmeği gibi algılansa da aslında diğer öğünlerde de tüketilebilir. İnce kabuklu olması ve geç bayatlaması en önemli özelliği olsa gerek. Tarifi 40 fırın ekmek kitabından aldım, orijinal tarifi omurga olarak kullandım ama kendimce değişiklikler yaptım. Ben sırf ziyan olmasın diye elimdeki çok olgunlaşmış iki muz kullandım baskın bir muz kokusu oluştu ama ben sevdim. Yani bir muz idealdir, bir de un oranını değiştirdim.
Malzemeler:
· 3 bardak tam un
· ½ bardak beyaz un
· yarım paket yaş maya
· 30 gr oda sıcaklığında tereyağı
· 1 tatlı kaşığı tuz
· ¼ bardak ılık süt
· ¾ bardak ılık su
· 1 büyük olgun muz
Yapılışı:
· mayayı ılık süt ve suda eritip, tuzu, yağı, ezilmiş muzu ve unu katıp iyice yoğurdum. Ele yapışmayan ama sert de olmayan bit hamur oldu.
· Hamuru kapaklı bir kapta iki katı olana değin mayaladım.
· Mayalanan hamuru 2-3 dakika yoğurdum , ikiye ayırdım.
· Her bezeyi gerekirse un yardımıyla bir parmak kalınlığında dikdörtgen haline getirdim. Rulo yapıp kendi etrafında döndürdüm.
· Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine koyup 40 dakika tepsi mayası alması için bekledim.
· Sonra 200 derece fırında kızarana değin pişirdim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ
Süpersin ne diyeyeyim :) İyice usta oldun artık ekmek konusunda. Hergün kalkayım Elif'imin yaptığı ekmeklerden yapayım diyorum araya başka bir iş karışıyor. Hep aklımda kısmet olursa muhakkak yapacağım. Harika görünüyor canımcım. O güzel ellerine sağlık. Hepinize afiyet olsun, şifa olsun. Çok öptüm.
YanıtlaSilbana değişik geldi muzlu olmasından dolayı eline sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilBen muzsuz yapsam. Muz benim için sadece meyve olarak yenilebiliyor:) ama görüntü süper. Ellerine sağlık Elif 'cim
YanıtlaSilMuzlu ekmek deyince düşündüm acaba dedim. Ama sen yaptınsa mutlaka güzeldir. Ellerine sağlık. Mutlu ve sağlıklı hafta sonları..
YanıtlaSilELINE SAGLIK COK GUZEL GORUNUYOR
YanıtlaSilSEVGILER
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Muzlu olması çok ilginç geldi. Tadı nasıldı çok merak ettim.
Tatlım,buluşmamız beni çok sevindirir. İlk fırsatta bunu yapalım. Yeniden görmek beni çok mutlu eder.
Sevgiyle kal.
Cok guzel gorunuyor ama tadini cook merak ettim dogrusu. Muzlu olunca epeyce degisik geldi.
YanıtlaSilCanımcım, çok teşekkür ederim, senin yapmam bana gururverir.
YanıtlaSilyemekbiraşk, teşekkürler.
hilal, tamam adı da muzsuz ekmek olsun:)
nilgün, çok teşekkür ederim, onur duydum.
Mutfakistan, teşekkürler
birgül, tadı bence iyiydi ama zevkler değişir tabi:) evet buluşalım
Bayram kömbesi, teşekkürler belrgin bir muz tadı yok , en kötü olasılıkla kahvaltıda tüketilir.