Malzemeler:
- Portakal kabuğu
- Toz şeker
- 1 portakal suyu
- yarım limon suyu
- tuz
Yapılışı:
- portakal kabuklarını akşamdan 1 tatlı kaşığı tuz attığım suda sabaha kadar ıslatıyorum.
- Ertesi gün suyunu süzüp tekrar su ekleyip bir taşım kaynatıp süzüyorum.
- Tekrar soğuk su katıp toplam üç kez kaynatıp süzüyorum.
- İçlerindeki beyaz kısımları bıçakla kazıyıp istediğim şekilde dilimliyorum.
- Kalan kabukları bir kaba alıp aynı ölçüde toz şeker katıyorum.
- Üzerini bir parmak geçecek kadar su, portakal ve limon suyu katıp portakallar hafiften şeffaflaşmaya başlayınca tamamdır.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Güncelleme: Artık içlerindeki beyaz kısımları kazımıyorum.
Güncelleme: Artık içlerindeki beyaz kısımları kazımıyorum.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Muhteşem bir görünttü.Çok beğendim. Yemiştim ama hiç denemedim.
Sevgiyle kal.
Canımcım, rengi, görüntüsü harika. Kahvaltıda sıcak ekmeğin üstünde ne güzel olur. Sanki mis gibi kokusu buraya kadar geldi. Ellerine sağlık arkadaşım. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilEline sağlık canım . ben kabuğuyla beraber iç ininde reçelini severim. afiyet olsun
YanıtlaSilElif'cim bana da eşimin teyzesi yapmış getirdi. Senin yaptığında nefis görünüyor. Afiyet olsun canım...
YanıtlaSilÇilek reçeli ve portakal kabuğu reçeli bizim favorimizdir. Muhteşem cezbedici rengine lezzetine bayılırız. Haika görünüyor ellerinize emeğnize sağlık sevgiyle kalın...
YanıtlaSilne güzel de kokmuştur...ellerine sağlık...çok severim..
YanıtlaSilBugünde bu reçeli konuştuk,yapalım diye.Kardeşim çok sever.
YanıtlaSilEline sağlık.
Sevgiler:)
Ayva reçeli de istiyorum.Bayılırım ayva ve güle.Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilselamların arkadaşım...
YanıtlaSilellerine sağlık diyorum...
nefis bir reçel.
sevgilerimle...
Çok güzel görünüyor. Eline sağlık...
YanıtlaSilyanına bir de kaymak olsa süper ellerine sağlık
YanıtlaSilNe kadar güzel görünüyor. Şeffaflığı, kıvamı harika olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNormalde tatlıyla pek aram yoktur (Allahtan yok şeker sorunum var çünkü) Ama tadını sevdiğim tek reçel diyebilirim ellerine sağlık, tarifi bende yoktu iyi oldu çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilBen de yaptım. İçine biraz portakal biraz da ayva kattım. Güzel oldu.
YanıtlaSilSeninki de öyledir, eminim.
Sevgiler...