Bu tarifi sanırım bir gazetede görmüştüm, Bir İtalyan yemeği ama bizim damak zevkimize uyuyor. Layıkıyla yapabilmek için daha ustalaşmam gerekir hoş öyle bir amacımda yok, bazen çok kurcalamamak iyidir.
Püfler:
· Patates mutlaka eski , patates olacak.
· Mümkünse közlenmiş ,ya da kabuklu haşlanacak.
· Çok ercelemeden presle yada çatalla ezilecek.
Malzemeler:
· 4 orta boy patates
· 1 yumurta
· 1 su bardağı un ( biraz azı ya da çoğu)
· tuz, taze karabiber
· 1 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
· haşlanmış ezilmiş patatese diğer malzemeler katılır, hamur hale getirilir. Çok sert olmayacak.
· 10 dakika dinlendirip parmak kalınlığında fitiller yapıp, 2cm büyüklüğümde kestim. Kaynamış tuzlu suya atıp haşladım. Pişenler yukarı çıkıyor.
· Tabaklara servis ettim, bundan sonra istediğimiz bir sosla servis ediliyor. Ben sarımsak, sızma zeytinyağı, domates püresi, taze fesleğenle hazırladığım sosla servis ettim.
· Burada hamurun yarısını kullandım acelem vardı hepsini şekillendirecek vaktim yoktu, kalanını buzdolabı poşetine koyup dondurucuya kaldırdım, ne yaptığımı sonra anlatırım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. İlk defa duydu. Ama patatesi seven biri olarak deneyeceğim. Üstelik üzerindeki sosa hiç hayır diyemem.
Sevgiyle kal.
bende ilk defa duydum...ama harika gorunuyor...ellerine saglik...sevgiler..
YanıtlaSilnefis bir lezzet:) bizim evede italyan mufağı hakim.. seviyoruz hamur işerini:9
YanıtlaSileline sağlık
sevgiler
Mımmmm, nefis görünüyor canımcım. Ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun, sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Elifin Terazisi,Yeni bir lezzetle bizi buluşturdunuz.Deneyeceğim farklı ve yeni lezzetleri denemeyi severim ellerinze emeğinize sağlık sevgili arkadaşım.
YanıtlaSilSevgiyle sağlıkla mutlu kalın...
Sevgili Elifin terazisi, sayenizde harika bir yazı okudum. İçeriğine bayıldım. Çok teşekkürler sevgiyle kalın...
YanıtlaSilElif'cim ellerine sağlık, çok severim helede fesleğenle yapılmış sosla. Ankara'ya nasipse mutlaka gelicem çünkü çok özledim. Havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum. Öptüm canım..
YanıtlaSilCanımcım, yaptım niyokkini. Yayınlayacağım yakında kısmetse :) Çok çok öptüm arkadaşım.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSilbu tarifi uyguladım ve süper oldu. paylaşım için saolun
YanıtlaSil