12 Mart 2012 Pazartesi

Düdüklü tencerede şehriye pilavı

Nice zamandır arşivimdeydi , geçen perşembe canım Bülbülümle buluştuğumuzda laf nerden geldiyse geldi, şehriye ve kuskus pilavına dolandı.Ben de bugün yayınlayım istedim.

Malzemeler:

  • 1 kase arpa şehriye ya da kuskus
  • 1 kaşık tereyağı+1 kaşık zeytinyağı
  • tuz
  • su ( et yada tavuk suyu takviyeside olur)
Yapılışı:
  • düdüklü tencereye yağı koydum, şehriyenin 1/4 'ünü de koydum.
  • yağ eriyip şehriyelerin rengi donuklaşınca biraz şehriye daha koydum, kavurdum.
  • Böyle şehriyeleri 4 aşamada ekleyip kavurdum. Ebruli görüntü alsınlar diye
  • Sonra 1,5 kase sıcak su koydum, tuzunu attım. Eğer et suyu katacaksam suyu ölçtüğüm kaseye kendi yaptığım et suyu tabletlerinden koyuyorum, suyu öyle ölçüyorum.
  • Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapatıp buhar çıkışı başlayınca altını kısıyorum tam 5 dakika sonra ocaktan alıyorum.
  • Kaba sıcaklığı gidince kapağı açıp alttan üste doğru yavaşça karıştırıyorum ki topaklanmasın.
  • İsterseniz normal tencerede yapabilirsiniz.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

39 yorum:

  1. düdüklüde yapmak değişikmiş canım.çokta güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. hakkaten bana da ilginç geldi düdüklü işi,ama ben patatesi bile düdüklüde haşlarım pilav süper olur,denenmeli,ellerine sağlık,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hemen hemen bütün yemeklerimi düdüklüde yaparım, patatesi de düdüklüde haşlarım. Teşekkürler:)

      Sil
  3. Elif'cim tarifini deneyeceğim düdüklü tencerede yapma fikri aklıma daha çok yattı. Kayınvalidemi uzun bir hastane döneminden sonra geçtiğimiz çarşamba günü maalasef kaybettik. İlgin için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Aay çok severim çok güzel olmuş, ellerine sağlık, afiyet balşeker olsun.

    YanıtlaSil
  5. gece gece ne güzel gözüküyor..arkadaşımda çok güzel tarifler veriyor. blogunu da yeni açtı, bir göz atın derim..http://tatlicuma.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok sen gündüz yap ye, teşekkürler, bloga bakacağım:)

      Sil
  6. Nefis görünüyor, sanki mis gibi kokusu geldi buraya kadar. Ellerine sağlık canımcım. Şifa olsun, bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmcımm çok teşekkür ederim, teşekkürler:)

      Sil
  7. Ben de severim, annemler çok yaparlardı.Düdüklüde hiç denemedim,deniyeceğim artık.Ben ıspanağı bile iki dakikada pişiriyorum.Hemen hemen herşeyi diyeyim.Eski düdüklümde çok güzel pandispanya pişirirdim.Nedense unuttum.Çok yemek pişirdiğimden ona sıra gelmiyor galiba...Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel düdüklü kullanmak hem zamandan, hem ısıdan tasarruf oluyor. Teşekkürler:)

      Sil
  8. Harika bir tarif, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,

    Düdüklü tencerede pişen şehriye pilavının tadı ve lezzeti bir başka olur herhalde. Denemek lazım. Elinize ve emeğinize sağlıklar olsun, bu güzel paylaşımınız için teşekkürler.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  10. çook güzel görünüyorr:)tel tell..
    emeğine sağlık canım..
    akşamda bizde domateslisi vardı:)
    muhabbetle canım..

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    ne güzel bir gündü. En kısa zaman da tekrarlayalım inşAllah.
    Nefis görünüyor.Dediğin kadar güzelmiş.Yapmak istiyorum bende. O gün de dediğim gibi hiç denemedim.Ama bu görüntüler beni benden alıyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, gerçekten güzel bir gündü. Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  12. harikasın canım ya. bak etsuyu tabletlerini de kendi yaparmış :) düdüklü benim için biraz uzak bir tencere yani ben çok sınırlı yemekler yapıyorum onunla. ellerine sağlık arkadaşım sevgiler selamlar. afiyetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de normal tencere de yap adaşcım, teşekkürler:)

      Sil
  13. Düdüklü tencereyi o kadar çok kullanıyorum ki, birde bunu deneyim.çOK ŞIK

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel görünüyor Elif'cim. Yanında da ayran. Ne güzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel canım ayran da yaparım, yeşil salata da, teşekkürler:)

      Sil
  15. Ben bunu çok severim, yüzyıllar önce her perşembe kampüste mutlaka şehriye pilavı çıkardı, şimdiyi bilmiyorum ama o zamanlar (1000 yıl önce:)) çok güzel yaparlardı Beytepe'de.İki elim kanda olsa o gün yemekhaneye bir koşu gider ev yemeği hasretimi dindirirdim.Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahestem bestem bizim nesil böyle canım, geçen binyıldan kaldık:) teşekkürler:)

      Sil
  16. ellerıne sağlık canım nefıs bır pialv olmus cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  17. düdüklü tencerede hiç denemedim ama enterasan geldi bana ellerinize sağlık bende bu hafta yayınladım böyle bir pilav okulda en sevdiğim pilavdı...küçücük bir düdüklü alınca deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin, ben genelde düdüklü tencereyi çok kullanırım, geliyorum senin pilava bakmaya:)

      Sil
  18. ellerine sağlık bende salça ve et ilave edrim ezogelin pilavı derler.miiiiis.

    YanıtlaSil
  19. hakikaten miss, deneyeceğim, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  20. sık sık yaparım ama düdüklüde hiç denememiştim,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)