Malzemeler:
- 1 kase arpa şehriye ya da kuskus
- 1 kaşık tereyağı+1 kaşık zeytinyağı
- tuz
- su ( et yada tavuk suyu takviyeside olur)
Yapılışı:
- düdüklü tencereye yağı koydum, şehriyenin 1/4 'ünü de koydum.
- yağ eriyip şehriyelerin rengi donuklaşınca biraz şehriye daha koydum, kavurdum.
- Böyle şehriyeleri 4 aşamada ekleyip kavurdum. Ebruli görüntü alsınlar diye
- Sonra 1,5 kase sıcak su koydum, tuzunu attım. Eğer et suyu katacaksam suyu ölçtüğüm kaseye kendi yaptığım et suyu tabletlerinden koyuyorum, suyu öyle ölçüyorum.
- Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapatıp buhar çıkışı başlayınca altını kısıyorum tam 5 dakika sonra ocaktan alıyorum.
- Kaba sıcaklığı gidince kapağı açıp alttan üste doğru yavaşça karıştırıyorum ki topaklanmasın.
- İsterseniz normal tencerede yapabilirsiniz.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
düdüklüde yapmak değişikmiş canım.çokta güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler:)
Silhakkaten bana da ilginç geldi düdüklü işi,ama ben patatesi bile düdüklüde haşlarım pilav süper olur,denenmeli,ellerine sağlık,
YanıtlaSilsevgilerimle...
Canım hemen hemen bütün yemeklerimi düdüklüde yaparım, patatesi de düdüklüde haşlarım. Teşekkürler:)
SilElif'cim tarifini deneyeceğim düdüklü tencerede yapma fikri aklıma daha çok yattı. Kayınvalidemi uzun bir hastane döneminden sonra geçtiğimiz çarşamba günü maalasef kaybettik. İlgin için teşekkürler..
YanıtlaSilCanım Allaah rahmet eylesin. Sağolasın.
SilAay çok severim çok güzel olmuş, ellerine sağlık, afiyet balşeker olsun.
YanıtlaSilBen de seviyorum, teşekkürler:)
Silgece gece ne güzel gözüküyor..arkadaşımda çok güzel tarifler veriyor. blogunu da yeni açtı, bir göz atın derim..http://tatlicuma.blogspot.com/
YanıtlaSilYok sen gündüz yap ye, teşekkürler, bloga bakacağım:)
SilNefis görünüyor, sanki mis gibi kokusu geldi buraya kadar. Ellerine sağlık canımcım. Şifa olsun, bal şeker olsun.
YanıtlaSilCanımmcımm çok teşekkür ederim, teşekkürler:)
SilBen de severim, annemler çok yaparlardı.Düdüklüde hiç denemedim,deniyeceğim artık.Ben ıspanağı bile iki dakikada pişiriyorum.Hemen hemen herşeyi diyeyim.Eski düdüklümde çok güzel pandispanya pişirirdim.Nedense unuttum.Çok yemek pişirdiğimden ona sıra gelmiyor galiba...Teşekkürler.
YanıtlaSilSibel düdüklü kullanmak hem zamandan, hem ısıdan tasarruf oluyor. Teşekkürler:)
SilHarika bir tarif, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkürler:)
SilMerhabalar,
YanıtlaSilDüdüklü tencerede pişen şehriye pilavının tadı ve lezzeti bir başka olur herhalde. Denemek lazım. Elinize ve emeğinize sağlıklar olsun, bu güzel paylaşımınız için teşekkürler.
Selam ve dualarımla.
Recep Bey ben teşekkür ederim:)
Silçook güzel görünüyorr:)tel tell..
YanıtlaSilemeğine sağlık canım..
akşamda bizde domateslisi vardı:)
muhabbetle canım..
Domateslisi de güzel olur, teşekkürler:)
SilCanım,
YanıtlaSilne güzel bir gündü. En kısa zaman da tekrarlayalım inşAllah.
Nefis görünüyor.Dediğin kadar güzelmiş.Yapmak istiyorum bende. O gün de dediğim gibi hiç denemedim.Ama bu görüntüler beni benden alıyor.
Sevgiyle kal.
Canım, gerçekten güzel bir gündü. Çok teşekkür ederim:)
Silharikasın canım ya. bak etsuyu tabletlerini de kendi yaparmış :) düdüklü benim için biraz uzak bir tencere yani ben çok sınırlı yemekler yapıyorum onunla. ellerine sağlık arkadaşım sevgiler selamlar. afiyetle...
YanıtlaSilSen de normal tencere de yap adaşcım, teşekkürler:)
SilDüdüklü tencereyi o kadar çok kullanıyorum ki, birde bunu deneyim.çOK ŞIK
YanıtlaSilBen de çok kullanıyorum, teşekkürler:)
SilÇok güzel görünüyor Elif'cim. Yanında da ayran. Ne güzel olur :)
YanıtlaSilGel canım ayran da yaparım, yeşil salata da, teşekkürler:)
SilBen bunu çok severim, yüzyıllar önce her perşembe kampüste mutlaka şehriye pilavı çıkardı, şimdiyi bilmiyorum ama o zamanlar (1000 yıl önce:)) çok güzel yaparlardı Beytepe'de.İki elim kanda olsa o gün yemekhaneye bir koşu gider ev yemeği hasretimi dindirirdim.Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilAhestem bestem bizim nesil böyle canım, geçen binyıldan kaldık:) teşekkürler:)
Silellerıne sağlık canım nefıs bır pialv olmus cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilteşekkürler canım:)
Sildüdüklü tencerede hiç denemedim ama enterasan geldi bana ellerinize sağlık bende bu hafta yayınladım böyle bir pilav okulda en sevdiğim pilavdı...küçücük bir düdüklü alınca deneyeceğim...
YanıtlaSilHoşgeldin, ben genelde düdüklü tencereyi çok kullanırım, geliyorum senin pilava bakmaya:)
Silellerine sağlık bende salça ve et ilave edrim ezogelin pilavı derler.miiiiis.
YanıtlaSilhakikaten miss, deneyeceğim, teşekkürler:)
YanıtlaSilELİFCİM HARİKA CANI
YanıtlaSilMMMMM MİS
:)))
teşekkürler:)
Silsık sık yaparım ama düdüklüde hiç denememiştim,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSil