3 Şubat 2011 Perşembe

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ


Bu reçeli yaparken tadı iyi olan portakalların kabuğunu kullanıyorum.
Malzemeler:
  • Portakal kabuğu
  • Toz şeker
  • 1 portakal suyu
  • yarım limon suyu
  • tuz
Yapılışı:
  • portakal kabuklarını akşamdan 1 tatlı kaşığı tuz attığım suda sabaha kadar ıslatıyorum.
  • Ertesi gün suyunu süzüp tekrar su ekleyip bir taşım kaynatıp süzüyorum.
  • Tekrar soğuk su katıp toplam üç kez kaynatıp süzüyorum.
  • İçlerindeki beyaz kısımları bıçakla kazıyıp istediğim şekilde dilimliyorum.
  • Kalan kabukları bir kaba alıp aynı ölçüde toz şeker katıyorum.
  • Üzerini bir parmak geçecek kadar su, portakal ve limon suyu katıp portakallar hafiften şeffaflaşmaya başlayınca tamamdır.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin,  hepimize yarasın:)
Güncelleme: Artık içlerindeki beyaz kısımları kazımıyorum.

14 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Muhteşem bir görünttü.Çok beğendim. Yemiştim ama hiç denemedim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Canımcım, rengi, görüntüsü harika. Kahvaltıda sıcak ekmeğin üstünde ne güzel olur. Sanki mis gibi kokusu buraya kadar geldi. Ellerine sağlık arkadaşım. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık canım . ben kabuğuyla beraber iç ininde reçelini severim. afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. Elif'cim bana da eşimin teyzesi yapmış getirdi. Senin yaptığında nefis görünüyor. Afiyet olsun canım...

    YanıtlaSil
  5. Çilek reçeli ve portakal kabuğu reçeli bizim favorimizdir. Muhteşem cezbedici rengine lezzetine bayılırız. Haika görünüyor ellerinize emeğnize sağlık sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  6. ne güzel de kokmuştur...ellerine sağlık...çok severim..

    YanıtlaSil
  7. Bugünde bu reçeli konuştuk,yapalım diye.Kardeşim çok sever.
    Eline sağlık.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Ayva reçeli de istiyorum.Bayılırım ayva ve güle.Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. selamların arkadaşım...
    ellerine sağlık diyorum...
    nefis bir reçel.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor. Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  11. yanına bir de kaymak olsa süper ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Ne kadar güzel görünüyor. Şeffaflığı, kıvamı harika olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Normalde tatlıyla pek aram yoktur (Allahtan yok şeker sorunum var çünkü) Ama tadını sevdiğim tek reçel diyebilirim ellerine sağlık, tarifi bende yoktu iyi oldu çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. Ben de yaptım. İçine biraz portakal biraz da ayva kattım. Güzel oldu.
    Seninki de öyledir, eminim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)