Bu çorbanın tadı kış domatesi ile çıkmaz. Yazın da yaptığımız zaman, o kadar keyifle içemiyoruz. Çözüm domatesimizi yazdan hazırlamak…
Malzemeler:
• 1 kavanoz domates konservesi ( burada)
• 1 kaşık tereyağı
• 1 kaşık zeytinyağı
• 2 kaşık dolusu un
• 1 büyük bardak süt
• Kaşar rendesi
• Taze fesleğen ( mutfağımda bir saksıda sürekli vardır)
• 1 kavanoz domates konservesi ( burada)
• 1 kaşık tereyağı
• 1 kaşık zeytinyağı
• 2 kaşık dolusu un
• 1 büyük bardak süt
• Kaşar rendesi
• Taze fesleğen ( mutfağımda bir saksıda sürekli vardır)
Yapılışı:
• Unu yağda kokusu çıkana dek kavuruyorum.
• Konserveyi boşaltıyorum.
• Çırpma teliyle fokurdayana dek karıştırıyorum.
• İstediğim kıvamdan biraz koyu olacak kadar suyunu ekleyip kaynatıyorum.
• Kaynayınca sütü ekleyip ,5 dakika daha kaynatıyorum.
• Altını kapatıp tuzunu atıyorum.
• Dinlenince taze fesleğen ve kaşar rendesi ile servis ediyorum.
• Unu yağda kokusu çıkana dek kavuruyorum.
• Konserveyi boşaltıyorum.
• Çırpma teliyle fokurdayana dek karıştırıyorum.
• İstediğim kıvamdan biraz koyu olacak kadar suyunu ekleyip kaynatıyorum.
• Kaynayınca sütü ekleyip ,5 dakika daha kaynatıyorum.
• Altını kapatıp tuzunu atıyorum.
• Dinlenince taze fesleğen ve kaşar rendesi ile servis ediyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
CANIM AFİYET ŞİFA OLSUN.ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK GÜZEL OLUR.ÜZERİNEDE KAŞAR RENDESİ.SEVGİLER ARKADAŞIM
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok severim. ben bazen içine irmikte koyuyorum.
Sevgiyle kal.
Ellerinize saglik sevgiler
YanıtlaSilSevgili renkler isimli arkadaşım,ben bilgisayarın başın geçince kuşum mausla, klavyeyle oynuyor. O yüzden yorumunuzu yanlışlıkla sildim, çok özür dilerim. Konserveyi nasıl saklayacağınızı sormuşsunuz.Buzdolabının dondurucu olmayan bölümünde tabi saklayabilirsiniz. Ben balkonumda ışık ve sıcak almayacak şekilde saklıyorum. sevgiler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım. Kokusu buraya kadar geldi. Bayılırım kaşarlı domates çorbasına. Sevgiler.
YanıtlaSil