Tam olarak ekim ayının başındayız ve bana direkt tarladan mis gibi Ayaş domatesleri geldi.Küçük kızımın hazır gıdalara alerjisi olduğundan bu kış salça yerine domates püresi kullanmaya karar verdim.
Malzemeler:
· Olgun domatesler
· Kavanoz
· Yeni kapak
· Tuz
Yapılışı:
· Domatesleri yıkadım, ayıkladım.
· İrice doğradım.
· Robotta iyice çektim.
· Tencereye koyup kaynattım, tuzunu attım. ( çok atmaya gerek yok)
· Fokur fokur kaynamaya başlayınca kavanoza doldurdum,bu arada tencerenin altı sürekli ateşte kalacak.
· Kavanozun ağzını kağıt havluyla kurulayıp hemen kapağını kapatıp ters çevirdim.
· Sabaha kadar kımıldatmadan beklettim.sabah ters çevirip kapakları kontrol ettim. İçe doğru hafifçe bombelenmişse konserve tutmuş demektir.
· Serin ve karanlık bir yerde kış boyu saklanılabilir.
Allah sağlıkla huzurla tüketmek nasip etsin.
Bu Çok Güzel Oldu :) Bana Birisi Vermişti Deniyeyim diye Böyle Domates püresi fakat hiç hoş değildi tadı:S Sanırım aspirinde kullanıyorlarmış ama ben denemedim tabi sizinkini deniyeceğim ama :)
YanıtlaSilİnşallah istediğiniz tadı yakalarsınız, şimdiden kolay gelsin:)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar. Yeni kavanoz kapağını nereden buluyorsunuz?
YanıtlaSilAdsız,
YanıtlaSilKavanoz kapaklarını, billuriye mağazalarından, semt pazarlarından bulabilirsiniz. Sevgiler:)
BEN DE DENEYEYİM BARİ.aMA oKTAY USTA DEMİŞKİ ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARIN.bOZARMIŞ PÜREYİ..ABLAM SÖYLEMİŞTİ.bEN DE SALÇA-HAZIR-KULLANMAK İSTEMİYORUM.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilElzemhobby, senelerdir yapıyorum bir bozulma olmadı, teşekkürler:)
YanıtlaSilDometeslerin kabuklarını soyuyor musunuz?
YanıtlaSilTeşekkürler
Nuray
Nuray Hanım, ben yerli Ayaş domatesi kullanıyorum , kabuklarını soymuyorum. Tercih size kalmış, soyabilirsiniz, ya da soymaz robottan çektikten sonra orta kalınlıkta süzgeçten geçirebilirsiniz, ben sadece robotta iyice çektiriyorum.
SilKolay gelsin, bereketli olsun:)