2 Ekim 2009 Cuma

DOMATES PÜRESİ KONSERVESİ


Tam olarak ekim ayının başındayız ve bana direkt tarladan mis gibi Ayaş domatesleri geldi.Küçük kızımın hazır gıdalara alerjisi olduğundan bu kış salça yerine domates püresi kullanmaya karar verdim.

Malzemeler:
· Olgun domatesler
· Kavanoz
· Yeni kapak
· Tuz

Yapılışı:
· Domatesleri yıkadım, ayıkladım.
· İrice doğradım.
· Robotta iyice çektim.
· Tencereye koyup kaynattım, tuzunu attım. ( çok atmaya gerek yok)
· Fokur fokur kaynamaya başlayınca kavanoza doldurdum,bu arada tencerenin altı sürekli ateşte kalacak.
· Kavanozun ağzını kağıt havluyla kurulayıp hemen kapağını kapatıp ters çevirdim.
· Sabaha kadar kımıldatmadan beklettim.sabah ters çevirip kapakları kontrol ettim. İçe doğru hafifçe bombelenmişse konserve tutmuş demektir.
· Serin ve karanlık bir yerde kış boyu saklanılabilir.

Allah sağlıkla huzurla tüketmek nasip etsin.

8 yorum:

  1. Bu Çok Güzel Oldu :) Bana Birisi Vermişti Deniyeyim diye Böyle Domates püresi fakat hiç hoş değildi tadı:S Sanırım aspirinde kullanıyorlarmış ama ben denemedim tabi sizinkini deniyeceğim ama :)

    YanıtlaSil
  2. İnşallah istediğiniz tadı yakalarsınız, şimdiden kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyorlar. Yeni kavanoz kapağını nereden buluyorsunuz?

    YanıtlaSil
  4. Adsız,
    Kavanoz kapaklarını, billuriye mağazalarından, semt pazarlarından bulabilirsiniz. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. BEN DE DENEYEYİM BARİ.aMA oKTAY USTA DEMİŞKİ ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARIN.bOZARMIŞ PÜREYİ..ABLAM SÖYLEMİŞTİ.bEN DE SALÇA-HAZIR-KULLANMAK İSTEMİYORUM.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Elzemhobby, senelerdir yapıyorum bir bozulma olmadı, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  7. Dometeslerin kabuklarını soyuyor musunuz?

    Teşekkürler
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuray Hanım, ben yerli Ayaş domatesi kullanıyorum , kabuklarını soymuyorum. Tercih size kalmış, soyabilirsiniz, ya da soymaz robottan çektikten sonra orta kalınlıkta süzgeçten geçirebilirsiniz, ben sadece robotta iyice çektiriyorum.
      Kolay gelsin, bereketli olsun:)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)