Mideyi yormayan, küçük çocukların yaşlıların bile rahatlıkla yiyebileceği bir çorba, deneyin göreceksiniz.
Malzemeler:
• 1 çay bardağı buğday
• 2 kaşık un
• 1 bardak süt
• tuz
1 kaşık tereyağı (istenirse)
Yapılışı:
• Buğdayı akşamdan yıkayıp, kaynar su ile kabarmaya bıraktım.
• Kabaran buğdayların üzerine 3 parmak geçecek kadar su koyup kaynamaya bıraktım.
• Kaynarken oluşan köpükleri ara ara aldım.
• Sütle unu topaklandırmadan çırptım.
• Yumuşayan buğdayların suyundan bir kepçe alıp, sütü ılıştırdım.
• Kaynayan tencerenin içine karıştırarak boşalttım. Bu aşamada istenirse tereyağ katılır.
• 10 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapattım,tuzunu atıp dinlenmeye bıraktım.
• İsteyen pul biber döküp yiyebilir.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın.
çok güzele benziyor yapanın ellerine sağlık :) nım nım canımda istedi ii mi :(
YanıtlaSilmrb sevgili elif eline ve emegine saglık.bende en yakın zamanda deneyecegim.cok kolay görünüyor ve besleyici.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Ne kadar değişik çorba öğrenirsek bizim için o kadar iyi.
Sevgiyle kal.
Çok sevdiğim bir çorba. Ellerinize sağlık. Ben de sizi bloguma beklerim.
YanıtlaSil