Bu tarifimi 50. P.D.Ç.S Etkinliğinin ev sahibi nurşen’ e gönderiyorum.
Bazen marketlerden aldığım yufka, Allah eksikliğini göstermesin çadır bezi gibi oluyor, yağmur yağsa ıslanmaz.
İşte öyle bir yufkaya denk gelirseniz bu tarifi mutlaka deneyin derim.Tabi güzel yufkalarla daha güzel oluyor.
Malzemeler:• 3 yumurta
• 2 yufka ( büyük tepsilere 3 yufka gidebilir)
• 3 bardak süt
• 1 bardaktan bir parmak az zeytinyağı
• 1 paket kabartma tozu
• 1 büyük kase maydanozlu peynir karışımı
• 1 paket kalem makarna
• tuz ( peynirin tuzuna göre ayarlıyorum)
• 1 çay kaşığı pul biber
• yarım çay kaşığı karabiber
• üzeri için istenirse susam ya da çörekotu
• Yağlanmış tepsiye bir yufkayı kenarlarından taşacak şekilde serdim.
• Üzerine makarnalı karışımın yarısını boşaltıp serdim.
• Kalan karışımı yaydım.
• Kalan yarım yufkayı da serip kenarlarını kapattım.
• Ayırdığım sosu da üzerine sürüp en az yarım saat dinlendirdim.
• Fırında pişirdim.
• Ilıklaşmaya başlayınca dilimlere ayırıp servis ediyorum.
Bazen marketlerden aldığım yufka, Allah eksikliğini göstermesin çadır bezi gibi oluyor, yağmur yağsa ıslanmaz.
İşte öyle bir yufkaya denk gelirseniz bu tarifi mutlaka deneyin derim.Tabi güzel yufkalarla daha güzel oluyor.
Malzemeler:• 3 yumurta
• 2 yufka ( büyük tepsilere 3 yufka gidebilir)
• 3 bardak süt
• 1 bardaktan bir parmak az zeytinyağı
• 1 paket kabartma tozu
• 1 büyük kase maydanozlu peynir karışımı
• 1 paket kalem makarna
• tuz ( peynirin tuzuna göre ayarlıyorum)
• 1 çay kaşığı pul biber
• yarım çay kaşığı karabiber
• üzeri için istenirse susam ya da çörekotu
Yapılışı:• Önce makarnaları 1 kaşık yağ ve 1 çay kaşığı tuz attığım kaynamış suda 5 dakika haşlayıp süzdüm.
• Yumurtaları, yağı, sütü karıştırıp yarım bardak ayırdım.
• Karışıma kabartma tozu, tuz, biberler, maydanoz, peynir, makarnayıda ekleyip bir güzel karıştırdım.
• Yumurtaları, yağı, sütü karıştırıp yarım bardak ayırdım.
• Karışıma kabartma tozu, tuz, biberler, maydanoz, peynir, makarnayıda ekleyip bir güzel karıştırdım.
• Yağlanmış tepsiye bir yufkayı kenarlarından taşacak şekilde serdim.
• Üzerine makarnalı karışımın yarısını boşaltıp serdim.
• Diğer yufkanın yarısınıda parçalayıp serdim.
• Kalan karışımı yaydım.
• Kalan yarım yufkayı da serip kenarlarını kapattım.
• Ayırdığım sosu da üzerine sürüp en az yarım saat dinlendirdim.
• Ilıklaşmaya başlayınca dilimlere ayırıp servis ediyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın.
yalancı su böreği gibi oluyor. bende sverek yaparım ve yeriz. eline sağlık sevgiler hilal.
YanıtlaSilwww.sagliklimutfak.blogspot.com
Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Mis gibi olmuş. Sevgiler.
YanıtlaSilhilalland ve beyazhanımeli çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilElifcim,gerçekten çok özür dilerim.Yorumunu gözden kaçırmışım sanırım.10 gün önce cuma akşamı,dikmen cad.karşıdan karşıya geçerken oğluma araba çarptı,şimdi çok iyi Allaha şükür.
YanıtlaSilPazartesi de etkinlik başladı kafamın çok karışık olduğu bir döneme rastladı aslında etkinlik.Bu nedenle tarifini geç aldığım için gerçekten çok özür dilerim,bana yorum yazıp hatırlattığın için de çok teşekkür ederim.Bilerek yapılmış bir şey asla değil canım.
Tarifin yayında,ellerine sağlık.
Sevgiler