31 Ekim 2009 Cumartesi

ETLİ BİBER DOLMASI


Biberleri etli de olsa zeytinyağlı da olsa kahve fincanı gibi küçücük olanlardan severim.Büyükler öksüz doyuran gibi , geliyor bana…

Malzemeler:
· Dolmalık biber ( 600- 700gr civarında)
· Pirinç ( her bibere 1 çay kaşığı hesabıyla)
· 1 kase kadar küçücük doğranmış parça et ya da kıyma(daha azı ya da çoğu arzuya bağlı)
· Yarım demet maydanoz
· 1 çay bardağı zeytinyağı (etin yağına göre azı ya da çoğu ayarlanmalı)
· 1 iri domates
· 1 kuru soğan
· 1 diş sarımsak
· tuz, karabiber, pul biber, kimyon, nane, reyhan, yenibahar, sumak( yarımşar çay kaşığı yeterli)

Yapılışı:
· Pirinçleri yıkayıp süzdüm.
· Domatesi rendeledim.
· Soğanı, sarımsağı, maydanozu küçücük doğradım.
· Tüm malzemeleri, yağı, baharatları , eti iyice karıştırdım.
· Ayıklayıp yıkadığım biberlerin içine çok bastırmadan doldurdum.
· Tencereye dizdim, ağızlarına bir parça domates kesip koydum.
· Biberlerin yarısına gelecek şekilde su koyup kısık ateşte pişirdim.
· Servis ederken eğer istenirse,1 tatlı kaşığı un ile 1 kaşık yağ kavrulur.1 kaşık salça eklenir, üzerine de biberlerin pişirme suyu dökülüp sos hazırlanır.Dolmalar bu sosla servis edilir.
Pişmiş halini fotoğraflamayı unutmuşum, artık hayal gücünüze kuvvet...

Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok leziz görünüyorlar. En sevdiğim yemeklerden biridir. O yüzden pişmemişi bile çok iştah açıcı. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hımm..
    Kesinlikle buradan yeme tarifi aşırır, evde dener ve yazarım: )
    Güzel bir sayfa...Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Dolmalar muhteşem görünüyor ellerinize emeğinize sağlık sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)