Fasulye kendi suyuyla, ağır ağır pişerse tadına doyum olmaz.Etin miktarı, cinsi, kemikli oluşu tercih meselesi…
Malzemeler:
*1 kg fasulye ( kılçıksız ve yumuşak olmalı, semt pazarlarının ki marketlerden güzel oluyor)
*300 gr dana antrikot
*2 iri domates
*1 kuru soğan
*1-2 diş sarımsak
*1 fincan zeytinyağı
*tuz , pul biber
Yapılışı:
*Önce fasulyeleri ayıkladım, yıkadım, kırdım.
*Soğanı küçük küçük doğrayıp tencerenin dibine yaydım
*Üzerine sırasıyla etleri, fasulyeleri, kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri ve doğranmış sarımsakları yaydım.
*Biberini ve yağını ekleyip kapağını kapattım.
*Kısık ateşte, etin ve sebzelerin suyuyla pişirmeye bıraktım.
*Tuzunu inmesine yakın atıyorun ki fasulyeleri sertleştirmesin.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Elifcim ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilSevgiler
ENFES BIR LEZZETDIR DOGRUSU ELLERINE SAGLIK
YanıtlaSilSEVGILER HAYIRLI CUMALAR
Teşekkür ederim arkadaşlar:)
YanıtlaSilElif hanım ellerinize sağlık. Fasülyeye bayılırım. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilDediğim gibi blogunuzu incelediğimde sizi kendime yakın hissettim ve o yüzden favorilerime aldım. Sevgiler. Sağlıcakla kalın.