7 Ekim 2009 Çarşamba

ETLİ YEŞİL FASULYE


Fasulye kendi suyuyla, ağır ağır pişerse tadına doyum olmaz.Etin miktarı, cinsi, kemikli oluşu tercih meselesi…

Malzemeler:
*1 kg fasulye ( kılçıksız ve yumuşak olmalı, semt pazarlarının ki marketlerden güzel oluyor)
*300 gr dana antrikot
*2 iri domates
*1 kuru soğan
*1-2 diş sarımsak
*1 fincan zeytinyağı
*tuz , pul biber

Yapılışı:
*Önce fasulyeleri ayıkladım, yıkadım, kırdım.
*Soğanı küçük küçük doğrayıp tencerenin dibine yaydım
*Üzerine sırasıyla etleri, fasulyeleri, kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri ve doğranmış sarımsakları yaydım.
*Biberini ve yağını ekleyip kapağını kapattım.
*Kısık ateşte, etin ve sebzelerin suyuyla pişirmeye bıraktım.
*Tuzunu inmesine yakın atıyorun ki fasulyeleri sertleştirmesin.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

4 yorum:

  1. Elifcim ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ENFES BIR LEZZETDIR DOGRUSU ELLERINE SAGLIK
    SEVGILER HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim arkadaşlar:)

    YanıtlaSil
  4. Elif hanım ellerinize sağlık. Fasülyeye bayılırım. Çok güzel görünüyor.
    Dediğim gibi blogunuzu incelediğimde sizi kendime yakın hissettim ve o yüzden favorilerime aldım. Sevgiler. Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)