25 Ekim 2009 Pazar

ETLİ KARIŞIK KIZARTMA


Bazı yemekler benim için tatil günü yemeğidir. Isıtılmayı, bekletilmeyi sevmezler.İçinde patates kızartması olduğundan, ocaktan inecek sıcak sıcak yenilecek…
Tabi ki herkes bunu yapmasını bilir, ama her elin tadı ayrıdır bunu unutmayalım.

*Sebzeleri kızarttım.
*1 diş ezilmiş sarımsağı , 1 kaşık yağda kokusu çıkana dek kavurdum.Domates rendesini de ekleyip bir taşım kaynattım.Tuzunu attım.Kızartmaların üzerine döktüm.
*Eti de kavurup az kekik ilavesiyle tabağın orta kısmına boşalttım.
*Et ilavesiyle zeytinyağlı olmaktan çıkıp ana yemek oldu.
*Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

3 yorum:

  1. annemde yapıyor bunu ama kırmızı etle değilde tavukla bizde pek kırmızı et tüketilmez sevilmez. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Hemşerimin ellerine sağlık,çok nefis görünüyor.Birde kırmızı et olunca benim için tam yenesi olmuş.Afiyet şeker olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ohhh kızartma sevilmezmi? Hele de yanında mis gibi kokan et varsa ne harika olur. Ellerine sağlık canım. Çok lezzetli ve yenilesi duruyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)