Bazı yemekler benim için tatil günü yemeğidir. Isıtılmayı, bekletilmeyi sevmezler.İçinde patates kızartması olduğundan, ocaktan inecek sıcak sıcak yenilecek…
*Sebzeleri kızarttım.
*1 diş ezilmiş sarımsağı , 1 kaşık yağda kokusu çıkana dek kavurdum.Domates rendesini de ekleyip bir taşım kaynattım.Tuzunu attım.Kızartmaların üzerine döktüm.
*Eti de kavurup az kekik ilavesiyle tabağın orta kısmına boşalttım.
*Et ilavesiyle zeytinyağlı olmaktan çıkıp ana yemek oldu.
*Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
*1 diş ezilmiş sarımsağı , 1 kaşık yağda kokusu çıkana dek kavurdum.Domates rendesini de ekleyip bir taşım kaynattım.Tuzunu attım.Kızartmaların üzerine döktüm.
*Eti de kavurup az kekik ilavesiyle tabağın orta kısmına boşalttım.
*Et ilavesiyle zeytinyağlı olmaktan çıkıp ana yemek oldu.
*Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
annemde yapıyor bunu ama kırmızı etle değilde tavukla bizde pek kırmızı et tüketilmez sevilmez. ellerine sağlık.
YanıtlaSilHemşerimin ellerine sağlık,çok nefis görünüyor.Birde kırmızı et olunca benim için tam yenesi olmuş.Afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilSevgiler
Ohhh kızartma sevilmezmi? Hele de yanında mis gibi kokan et varsa ne harika olur. Ellerine sağlık canım. Çok lezzetli ve yenilesi duruyor. Sevgiler.
YanıtlaSil