2 Kasım 2009 Pazartesi

HAZIR YUFKADAN MANTI


Malzemeler:

· 3 yufka
· 250- 300gr kıyma
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 1 çay bardağı yoğurt
· 1 çay bardağı su
· kuru soğan
· maydanoz
· tuz, karabiber
· üzeri için sarımsaklı yoğurt,
· sos için yağ, salça

Yapılışı:
· Yufkaları ortadan ikiye kestim.
· Yağ ,su ve yoğurt karıştırdım.
· Kesilen yufkaya bu karışımı sürdüm.
· Kıyma, soğan, tuz, maydanoz, kara biberle iç hazırladım.Yufkanın geniş tarafına bir parmak genişliğinde döşedim.Rulo sardım.
· 2-3 cm genişliğinde kestim.Bütün yufkalara aynı işlem uyguladım.
· Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim.Kalan sos üzerine sürüp, fırında alt üst pişirdim.

· Fırından çıkınca tabaklara aldım..Üzerine sarımsaklı yoğurt ekledim.
· En üstüne de sulandırılmış salça ve yağ ile sos pişirdim döktüm.

Sıcakken afiyetle yenilir…
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

5 yorum:

  1. Nefis olmuşa benziyor hemşerim,ellerine sağlık.Afiyet şeker olsun size.Yarın günüm var,çok yakışırdı ama menüyü belirledim.2 ay sonra diğer günüme mutlaka deneyeceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. yemede yanında yat misali olmuş ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Çok leziz görünüyor.
    Bende çok severim.Yufkalar yoğurdun içinden çıtır çıtır ağza gelince bayılıyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Harika bir lezzet ellerinize emeğinize sağlık.ÇOKTA SEVERİM.

    GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE SEVGİYLE KALIN...

    YanıtlaSil
  5. Anacım senin bu pratikliğine bayılıyorum.Öptüm.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)