Malzemeler:*Semizotu sapları
*1iri domates
*1 küçücük kuru soğan
*1 kaşık bulgur
*1diş sarımsak
*Yarım havuç
*Yarım kırmızı biber
*Tuz ,pul biber
*4-5 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
*Soğanı küçük küçük doğrayıp, tencerenin dibine dizdim.
*Üzerine sırasıyla küçük doğranmış yada iri rendelenmiş havuç, doğranmış semizotu sapları, küçük doğranmış kırmızı biber, küp küp doğranmış domates ve sarımsak en üstede 1 kaşık bulgur serptim.
*Yağını, tuzunu, biberini de ekleyip tencerenin kapağını kapattım. Ocağın en küçük gözünde kısık olarak sebzelerin kendi suyuyla pişirdim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, yarasın:)
Semizotumu,salatası yada yemeği hiç farketmez benim için yerim onu ben yeriiim :) Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilSevgiler
bende haşlayıp deepreze attım bu sene bol bol semizotu tüketcez ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler serpil ve nurşen:)
YanıtlaSil