9 Ekim 2009 Cuma

REKLAMLAR :)

Azeri şivesi benim çok hoşuma gider; bazen Azeri Tv yi açıp onların dublajıyla film izlemek beni çok keyiflendiriyor.İyi ki varsınız sevgili soydaşlarımız…



-Bir sormacam var balalar…
-Gaydı gaptır gaptır.

-Çaya gazmaltaya katar?
-Dimeli nedir nedir?

-Miskimit denince ahla?
-Ahan şimdi gaptım…

-Hemen onun adı düşer:
-Eti eti eti :))

3 yorum:

  1. Benim bir hocam vardı geçen seneye kadar. Üniversitede diferensiyel geometri dersimize girerdi. o konuştukça biz gülerdik.Adam azeriydi ve konuşmazı bizim için tam bir komedi. Taa ilk vizemizi oluncaya kadar sürdü bu. sınıfta en yüksek alan 15 idi :)) Şimdi yazdığın mısraları görünce hocam geldi aklıma. 4 yıl dersime girmesine rağmen bakıyorumda halen daha sökememişim Azeri dilini. Gerçi sökseydim 4 yıl almazdım yaa. Neyse sayenizde hocama burdan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

    Yazın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada unuttum söylemeyi.lisans yapıyor olmam dolayısıyla evden uzağım. Arkadaşlarla hergün ne pişirsekte yesek diye tartışır dururuz. (çok bilirmişler gibi ) Yemek tarifi arar dururuz. Sonra makarnaya talim... Bu hergün böyledir. İşin kötü yanı makarna tarifi burada bir tane var. Onada erişte karışmış:) Neyse çok geveze oldum sabah sabah... Takipteyim heberiniz ola :) İyi tarifleri ara sıra güzel yazılarnızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Hadipaylaş yorumun için teşekkürler.Dersin adını okuyunca önümü ilikleyip, ayağa kalkasım geldi valla.İstanbul Türkçesi ile anlatan bir hoca bile gelse nafile,dersin adı bile ürkütücü kardeşim:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)