3 Eylül 2009 Perşembe

TAZE BÖRÜLCE (KIŞLIK)


Börülcelerim Bodrum’ dan geldi. Biraz fazlaydılar, yenilen yendi, kalanı kışa kaldırdım.

· Ayıkladım, kartlaşmışların tanelerini aldım, diğerlerini istediğim uzunlukta kırdım, yıkadım.
· Buharda pişirme aletiyle düdüklü tencerede 15 dk pişirip soğuttum.
· Buzdolabı poşetine koyup, dondurucuya kaldırdım.

Allah sağlık ve huzurla tüketmek nasip etsin :)

4 yorum:

  1. Börülcenin kış için hazırlandığını görmemiştim , zamanı geçti sanırım buralarda kilosu 4 ytl civarı...:(

    Muğla da çok güzel yaparlar piştikten sonra en son içine dövülmüş sarımsak eklerler..

    Elleriniize sağlık , sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben de ağustos başında yapmıştım zaten ve ilk kez de Muğla'da yemiştim.Yorum için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Elif'im,ben bir böğrülce sevenlerdenim.Bizim oraların baş salatasıdır.Köyde de bildiğimiz sulu ve etsiz bol domatesli yemeğini yaparlardı.Bende pazarda bulursam dolaba koyarım.
    Bu sene halam gelirken Antalya'dan hem tazesini hemde kurusunu getirmişti.Reis markanın çok güzel kurusu,aklında olsun.Onunda yeşil,kırmızı biber karışımı salatası yapılıyor.Bildiğimiz sarmısak,sirke sosunuda içine koy.Harika oluyor.Dolsun taşsın,afiyet olsun.Öptüm.

    YanıtlaSil
  4. Siboşum teşekkürler, ben de çok seviyorum salatasını, sarımsak yerine bazen salatalık turşusu doğruyorum. Öpüyorum:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)