23 Eylül 2009 Çarşamba

ÇİLLİ REVANİ


Tanıştırayım, kendileri bayramda misafirlerime ikram ettiğim tatlıdır.Begüm’ün tanımıyla ıslak kek kıvamında hafif bir tatlı:)

Malzemeler:

* 200 ml lik bardak kullandım.
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ ( ben zeytinyağı kullandım)
*1 su bardağı toz haşhaş ( haşhaşım yarım bardaktan biraz fazla kalmıştı, bardağın kalanını çekilmiş fındık içi ile tamamladım)
*1,5 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu

Şerbet için malzemeler:

*2 su bardağı toz şeker
*2,5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

*Öncelikle şeker ve suyu karıştırıp, fokurdamaya başladıktan 5 dk sonra , limon suyunu kattım.2 dk daha kaynatıp altını kapattım.
*Yumurtaları ve şekeri iyice çırptım.
*Sütü, yağı ekleyip yine çırptım.
*İrmik, haşhaş, fındık, un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip çırptım.
*Yağladığım ( tereyağı kullandım) , yuvarlak borcam tepsiye( 30 cm çaplı) boşalttım.
*170 derecede, 25 dk da pişirdim.
*Fırından çıkınca 2 kepçe kadar şerbet döküp, istediğim şekilde dilimlere kesip, kalan şerbetide üzerine gezdirdim.
*İyice soğutup, şerbetini de emdikten sonra servise hazır hale geliyor.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

3 yorum:

  1. Selamlar elifcim,gine geldim seni ziyarete bu kez ankaralı olduğunuda öğrendim,aynı havayı teneffüs ettiğimiz için çok sevindim arkadaşım.
    Çilli revanindende bir dilim aldım,sevgilerimi bıraktım vee tabiiki bloxoda 5 puan :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim her zaman beklerim:)

    YanıtlaSil
  3. proildeki resime bayildim izninizle (C)aliyorum asigim ben bu mavi gözlü ,yüce insana...
    Blogunuz da cok sade derli toplu ve kaliteli icerikle göz dolduruyor..Paylasimlar icin tesekkür..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)