Tanıştırayım, kendileri bayramda misafirlerime ikram ettiğim tatlıdır.Begüm’ün tanımıyla ıslak kek kıvamında hafif bir tatlı:)
Malzemeler:
* 200 ml lik bardak kullandım.
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ ( ben zeytinyağı kullandım)
*1 su bardağı toz haşhaş ( haşhaşım yarım bardaktan biraz fazla kalmıştı, bardağın kalanını çekilmiş fındık içi ile tamamladım)
*1,5 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ ( ben zeytinyağı kullandım)
*1 su bardağı toz haşhaş ( haşhaşım yarım bardaktan biraz fazla kalmıştı, bardağın kalanını çekilmiş fındık içi ile tamamladım)
*1,5 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbet için malzemeler:
*2 su bardağı toz şeker
*2,5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*2,5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
*Yumurtaları ve şekeri iyice çırptım.
*Sütü, yağı ekleyip yine çırptım.
*İrmik, haşhaş, fındık, un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip çırptım.
*Yağladığım ( tereyağı kullandım) , yuvarlak borcam tepsiye( 30 cm çaplı) boşalttım.
*170 derecede, 25 dk da pişirdim.
*Fırından çıkınca 2 kepçe kadar şerbet döküp, istediğim şekilde dilimlere kesip, kalan şerbetide üzerine gezdirdim.
*İyice soğutup, şerbetini de emdikten sonra servise hazır hale geliyor.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Selamlar elifcim,gine geldim seni ziyarete bu kez ankaralı olduğunuda öğrendim,aynı havayı teneffüs ettiğimiz için çok sevindim arkadaşım.
YanıtlaSilÇilli revanindende bir dilim aldım,sevgilerimi bıraktım vee tabiiki bloxoda 5 puan :)
Sevgiler
Teşekkür ederim her zaman beklerim:)
YanıtlaSilproildeki resime bayildim izninizle (C)aliyorum asigim ben bu mavi gözlü ,yüce insana...
YanıtlaSilBlogunuz da cok sade derli toplu ve kaliteli icerikle göz dolduruyor..Paylasimlar icin tesekkür..