16 Eylül 2009 Çarşamba

EV USULÜ TANTUNİ


Malzemeler:

· Yarım kilo dana antrikot
· 2 iri domates
· 4 sivri biber
· tuz, pul biber, kara biber, kekik
· zeytinyağı ya da tereyağı

Yapılışı:
· Eti küçük küçük doğradım.
· Sacım olmadığı için kızgın tavaya koydum, fazla sulanmaması için sürekli karıştırdım.
· Suyunu çekince 3-4 kaşık zeytinyağı koyup kavurdum.(isteyen tereyağıda koyabilir)
· Bu aşamada sacda yapabilseydim , eti kenarlara çekip, ince ince doğradığım biberleri etin yağında kavuracaktım.Ama tava kullandığım için eti bir tabağa çıkartıp biberleri kavurmaya koydum. Yağ az gelirse yine yağ koyabilirsiniz.
· Biberler kavrulunca kabuklarını soyup küçücük doğradığım domatesleri ekledim.
· Domatesler eriyince önceden kavrulan etlerle birleştirdim.
· Tuzunu, biberlerini , kekiğini attım.
· Servise hazır.Tabii söylemeye gerek yok lavaşa sarılıp yenildiğinde tadına doyulmuyor.

Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)