İtiraf ediyorum uydurdum. Haftalık pazar alışverişini yeni yapmıştım ki Bodrum’dan bir yakınımız bahçesinde yetiştirdiği sebzelerden göndermişti. Çürütecek halim yok ya denedim tadına baktım olmuştu.
Malzemeler:
Malzemeler:
· 3 kg kadar domates
· 1 kg kadar patlıcan
· ½ kg kadar sivri biber
· tuz
· 1 fincan zeytinyağı
· kavanoz
· yeni kapak
Yapılışı:
· Önce patlıcanları soyup, küp küp doğrayıp tuzda bekletmeye bıraktım.
· Biberleri yıkayıp küçük küçük doğradım, zeytinyağında renkleri dönene kadar kavurdum.
· Acısını aldığım patlıcanları yıkayıp süzdüm. Biberlerle biraz kavurdum.
· Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğradım.
· Tencereye domatesleri de ekleyip kaynamasını bekledim.
· Kaynayınca tuzunu attım.
· Kavanozu bir havlu yardımıyla tutup bir yandan kaynayan tenceredeki melemenle doldurmaya başladım.
· Kavanoz kapağının tırtıklı yerine gelinceye kadar doldurdum.
· Ağzının bulaşığını kağıt havluyla silip kapağını kapattım.
· Bir havlu üzerine ters çevirdim, sabaha kadar kımıldatmadan beklettim.
· Ertesi gün düz çevirip kapaklarını kontrol ettim. Eğer hafifçe içe doğru bombelenmişse tutmuş demektir.
· Serin ve karanlık bir yerde kış boyu saklayabiliyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın.
bende yapmak istiyordum ama cesaret edemedim. artık tam bir tarif bulduğuma göre bu hafta yapmalıyım.
YanıtlaSil