Geçen hafta acılı, kimisi acuka diyor, kimisi çemen diyor yapmıştım çok tuzlu oldu yiyemedik. Atmaya da kıyamadım dolapta bir duradursun dedim.
Hiç tuz atmadan poğaça hamuru yoğurdum.
Malzemeler:
- 2 bardak ılık süt
- 1 bardak zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 kaşık pekmez
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- un
Yapılışı:
- İki bardak unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açtım.Havuza iki tatlı kaşığı maya ,pekmez, 3-4 kaşık ılık süt koyup karıştırdım. Üzerine un serpip maya dışarı taşana kadar bekledim.
- Kalan sütü, yağı, yumurta akını katıp karıştırdım. Ele yapışmayacak kadar un katıp, iyice yoğurdum.
- Ağzını kapatıp sıcak bir yere koyup iki katı olana kadar mayaladım.
- Mayalanan hamuru yoğurdum, yumruk büyüklüğünde bezeler alıp yarım santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde açtım.
- Acılıyı sürüp rulo yaptım, istediğim büyüklükte kesip , yağlanmış tepsiye koydum. 20 dakika sonra yumurta sarısı sürüp, sıcak fırında kızarana kadar pişirdim.
Taşsın dökülmesin ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Çok nefis olmuş ellerıne saglık.Dolapta bekleyen çemen var banada ılham oldun,bende onu değerlenedıreyım.
YanıtlaSilımmm acı sever olarak bayılırım
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzeller
Poğaçalar nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.Çemeni bu şekilde değerlendirmende güzel olmuş
YanıtlaSilBen acukayı,biberli lorla yemeye doyamıyorum..
YanıtlaSilPoğaçada nefis solmuştur..
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.
eminim güzel olmuştur ellerine sağlık
YanıtlaSilay canım istedi nasıl kesin yapıcam...kahvaltıya günüme mutlaka...eline sağlık....biber salçası varsa o tuzlu yapıyor maalesef.sevgiler
YanıtlaSilValla iyi yapmissin,atilirmi hic dimi,ellerine saglik afiyet olsun!
YanıtlaSilBayılıyorum şu görüntüye. Enfes görünüyor. Ellerine sağlık güzel arkadaşım. Afiyet bal şeker olsun canımcım. Çok öptüm, sevgiler.
YanıtlaSilbayılırım çemene yada acukaya adı fark etmez :)poğaçayla da pek güzel olmuştur eline sağlık..
YanıtlaSilValla süpersin. Çok ciddiyim. Ben olsam tuzlu yapıp da yiyemediğimiz bir şeyi o sinirle fırlatıp atmıştım. Emeklerim boşa gitti diye hırrr diye dolanıyordum ortalıkta :))
YanıtlaSilAtmayıp değerlendirmek insanı o kadar mutlu ediyor ki. İyi ki atmamışsın sonuç süper. Ellerine sağlık Elif'cim..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.Acılı olması da ayrı bir güzellik, tam benlik olmuş. Ziyan etmemen, değerlendirmene de bayıldım. Kalp kalbe karşıymış ikimizde benzer tarif yayınlamışız. Ne de güzel olmuş.
Sevgiyle kal.
Arkadaşım elinden her şey güzeldir senin.Trabzon'dan yazıyorum,kısmetse yarın İstanbul'a döneceğiz.Olur da yazamam diye,sana ve ailene sağlıklı mutlu yıllar dilerim canım.
YanıtlaSilAcılı acılı,nefis olmalı.Ben severim, elinize sağlık.İyi yıllar.
YanıtlaSiloooh sabah sabah ne güzel olurdu... resmen kokusu geli burnuma...
YanıtlaSilbloguma ziyaretiniz çok teşekkür ederim :) artık bende sizin yayınlarınız kaçırmayacağım :D sevgiler