Kızarmış patatese film replikleri gibi " seviyorum ulenn" diyesim var , var ama sakınıyorum işte.
Ben de köftenin yanına patatesi fırınlayarak arkadaş ettim.
Malzemeler:
- Patates
- zeytinyağı
- sarımsak
- tuz, kekik, biberiye, pul biber
Yapılışı:
- Patatesi kabuklarıyla birlikte bütün olarak dağılmayacak şekilde haşladım.
- Sarımsakları iyice ezdim, yağ , tuz ve baharatlarla karıştırdım.
- Haşlanan patatesleri kabuklarını soymadan 1 cm kalınlığında doğradım.
- yağlı kağıt serili tepsiye dizdim, hazırladığım çeşnili yağdan fırçayla yüzlerine sürdüm, fırının üst bölümünde kızarttım. Çevirip arkalarına da aynı işlemi uyguladım. Resimde belli değil ama yüzeyi kabarık kabarık oldu.
- Sıcakken servis ettim.
sarımsak lezzetine lezzet katmıştır, afiyet olsun, ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler
SilBence nefis olmustur iyi fikir bu sekil,ama bende bu aksam zaten öylece firina verdim,tuzla kekikle,haslamadan,birde sarimsagi unutzmusum,eline saglik canim,selamlar Ankara`ya...
YanıtlaSilcanım senin de ellerine sağlık, benden de sana selamlar...
SilSarımsaklı hiç denemedim ama güzel olur illaki,haşlamaya hiç gerek yok,ters düz etmeye de.Kabakla beraber de fırına sürülebiliyor. Aynı kızartma tadında fakat yağ kokmadan yapılan çook pratik bir tarif. Her hafta sonu kahvaltımızda favorimiz:) Paylaşımın için ellerine sağlık:)
YanıtlaSilBen de çiğden yapıyorum bazen , bu kez pişme sürecini kısaltmak istedim, teşekkürler.
SilÇok severim ben bunu :) Afiyet olsun :)
YanıtlaSilBen de Ahum, teşekkürler:)
SilElif'cim ben de aynı senin gibiyim ama hep kendimi frenliyorum. Bu sitenin bana kazandırdığı tek kötü şey kafadan 5 kilo. Baharatlı patatese bayılıyorum. Ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilElif,
YanıtlaSilHoşgeldim.
Epeyidir yapmıyorum bu Patetesten. Ellerine sağlık.
Fikir bulmuş anne Çiğdem