Önce çoook mutlu bir haberim var, büyük kızım çok istediği yüksek lisans mülakatını geçti. Allahım bundan sonrasında da yolunu açık etsin, başarılar nasip etsin.
"Bu turşuyu hakettim artık "diyor:))
Biliyorum ekşi yeşil erik zamanı değil ama , bu erikleri iki gün önce ormandan eşim topladı. Kızım geçen yıl bir arkadaşında turşusunu yemiş çok beğenmişti; ben de turşusunu kurdum. Ankara o kadar sıcak ki bir gecede turşunun rengi döndü.
Turşuyu öyle koca koca bidonlarda kurmam, hep küçük kavanozları tercih ederim. Hem çok yememiş oluyoruz, hem bozulmadan bitiyor.
Malzemeler:
- yeşil erik
- 1 iri baş sarımsak
- 1 litre içme suyuna 2,5 kaşık kaya tuzu + 1 çay bardağı sirke
- limon dilimleri
- 2 defne yaprağı
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- yarım demet maydanoz sapı
Yapılışı:
- Sarımsakları ayıklayp iri doğradım, erikleri yıkayıp suyunu süzdürdüm.
- Kavanoza limon dilimleri, erikler , sarımsaklar, karabiber taneleri, dizdim üzerine maydanoz sapları koydum.
- İçme suyunda tuzunu (istenirse 1 kaşık limon tuzu) eriyene değin kaynattım. kavanoza boşalttım. Ağzını sıkıca kapatıp mümkün olan en serin yerde beklemeye bıraktım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
yeşil erik turşusu hiç duymamıştım ama turşu çok severim, enfes görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen de kızımdan duyup yaptım, deneye değer:)
SilBAYIRLIRIMM,ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilthanks for visit... kisses from Brazil. :)
YanıtlaSilHoşgeldin:=)
SilKızının yolu açık olur umarım ve çok tebrik ederim.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:)
SilElifciğim öncelikle kızını kutları
YanıtlaSilm Başarısı daim olsun.
Arkadaşım bende geçen yıl yeşil erik turşusu ilk defa yedim.Turşu sevmememe rağmen tadına doyamadım eminim aynı tatdadır.Tarifini aldım seneye inşallah kurarım.,
Elifciğim bu verdiğin ölçüler kaç kilo erik için acaba .Ellerine sağlık
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SilGülocum ormandan topladığım için erik miktarını bilemiyorum.
SilKizinizi tebrik ederim, sayfanizi cok begendim, istahim kabardi takipcinizim hberiniz olsun :))
YanıtlaSilHoşgeldiniz, benim başım kel mi ben de sizi takip ederim:)
SilÇok tebrik ederim bende kızını..
YanıtlaSilİstanbul da dehşet sıcak ve turşu iyi kurulur gerçekten...
aiyetle yensin,
şeker yorumuna çok teşekkürler ederim
sevgiler
Nu nu çok ama çok teşekkürler
SilElif'ciğim ilk önce gözünüz aydın olsun,kızına başarılar diliyorum.Ben hiç erik turşusu yemedim de görmemiştim.Burdan bile nasıl güzel görüküyor sorma.....Öptüm....
YanıtlaSilSiboşum, ben de yeni tattım, çok teşekkür ederim
SilKızını tebrik ederim. Yeşil erik turşusunu çok severim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKekikcim çok teşekkürler
Silkızınızı tebrik ediyorum ALLAH yolunu açık etsin... başarıları daim olsun...
YanıtlaSilbu turşuyu ilkdefa sizde gördüm tadı nasıldır bilemiyorum ellerinize sağlık...
buarada banada beklerim
Nejla Hanım hoşgeldiniz. Kızım için dileklerinize çok teşekkür ederim. Bloglardaki paylaşım ne güzel değil mi, ben de arkadaşlardan pek çok şey öğreniyorum.
YanıtlaSilSeve seve gelirim:)
Kaynattıgımız suyu sıcak sıcakmı eriklerin üzerine döküyoruz
YanıtlaSilFiruzan evet sıcak suyu turşuya döküyorum. Yıllardır uygularım.
Sil