16 Temmuz 2012 Pazartesi

Fırında patates dilimleri


Kızarmış patatese film replikleri gibi " seviyorum ulenn" diyesim var , var ama sakınıyorum işte.
Ben de köftenin yanına patatesi fırınlayarak arkadaş ettim.

Malzemeler:

  • Patates
  • zeytinyağı
  • sarımsak
  • tuz, kekik, biberiye, pul biber
Yapılışı:
  • Patatesi kabuklarıyla birlikte bütün olarak dağılmayacak şekilde haşladım.
  • Sarımsakları iyice ezdim, yağ , tuz ve baharatlarla karıştırdım. 
  • Haşlanan patatesleri kabuklarını soymadan 1 cm kalınlığında doğradım. 
  • yağlı kağıt serili tepsiye dizdim, hazırladığım çeşnili yağdan fırçayla yüzlerine sürdüm, fırının üst bölümünde kızarttım. Çevirip arkalarına da aynı işlemi uyguladım. Resimde belli değil ama yüzeyi kabarık kabarık oldu.
  • Sıcakken servis ettim.

10 yorum:

  1. sarımsak lezzetine lezzet katmıştır, afiyet olsun, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bence nefis olmustur iyi fikir bu sekil,ama bende bu aksam zaten öylece firina verdim,tuzla kekikle,haslamadan,birde sarimsagi unutzmusum,eline saglik canim,selamlar Ankara`ya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım senin de ellerine sağlık, benden de sana selamlar...

      Sil
  3. Sarımsaklı hiç denemedim ama güzel olur illaki,haşlamaya hiç gerek yok,ters düz etmeye de.Kabakla beraber de fırına sürülebiliyor. Aynı kızartma tadında fakat yağ kokmadan yapılan çook pratik bir tarif. Her hafta sonu kahvaltımızda favorimiz:) Paylaşımın için ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çiğden yapıyorum bazen , bu kez pişme sürecini kısaltmak istedim, teşekkürler.

      Sil
  4. Çok severim ben bunu :) Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  5. Elif'cim ben de aynı senin gibiyim ama hep kendimi frenliyorum. Bu sitenin bana kazandırdığı tek kötü şey kafadan 5 kilo. Baharatlı patatese bayılıyorum. Ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  6. Elif,

    Hoşgeldim.
    Epeyidir yapmıyorum bu Patetesten. Ellerine sağlık.

    Fikir bulmuş anne Çiğdem

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)