30 Mayıs 2012 Çarşamba

Haşhaşlı, limonlu kek


Zaman zaman yaptığım haşhaşlı kekimin hamuruna limon suyu katsam nasıl olur acaba diye düşünürken, uygulayıverdim.
Fotoğraftakiler kalan son iki dilim. Küçüğümün arkadaşları, öğretmenleri ve bizimkiler onayladı:)
Fakat kabul ediyorum, sütsüz, yoğurtsuz kekler daha farklı bir tiryakilik yaratıyor.

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 2 bardak toz şeker
  • 2 bardak süt
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı haşhaş
  • 2 limonun kabuklarının rendesi
  • 1 limonun suyu
  • 3,5 -4 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırptım.
  • Süt ve yağı katıp çırptım.
  • Unu eleyip karıştırdım.
  • Kabartma tozu , vanilya, tuz ve haşhaşı karıştırdım.
  • Limon kabuklarını ve suyunu katıp karıştırdım.
  • tereyağıyla yağlayıp unladığım kalıba boşaltıp önceden ılıttığım fırında 170 derecede pişirdim.
  • Kızarıp kabarınca kürdan batırdım, temiz çıktı , pişmiiiş:)
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

19 yorum:

  1. ohhh pişerken mis gibi limaon kokmuştur
    ellerine sağlık çok güzel olmuş çıtır çıtır haşlhaşada bayılırım

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım harika bir görüntüsü var
    lezzeti de eminim ki o kadar güzeldir.
    Not:Arkadaşım 2 bardak demişsin karşısı boş.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. haşhaşlı kek birkaç defa ben de yaptım ama limon katmak aklıma gelmemişti:))))ellerine sağlık Elifcim.

    YanıtlaSil
  5. Çok merak ediyorum limon ve haşhaş ikilisini. Tarifini denemem gerekecek bu yüzden biran önce :) Ellerine sağlık canımcım. Dediğin gibi sütsüz ve yoğurtsuz kekler daha lezzetli oluyor bence, dokusu da daha farklı oluyor. Afiyet bal şeker olsun bütün misafirlerine de size de. Çok çok öpüyorum marifetlim benim.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,

    Şekersiz içtiğim çayın yanında artık hiçbir şey almamaya dikkat ediyorum. Ama, haşhaşlı ve limonlu kek'e de hiç kimsenin dayanacağını sanmıyorum. Ne yapalım, bir kerecikten birşey olmaz dedim ve kekinizin tadına baktım. Gerçekten harika ve enfes bir kekti. Elinize, emeğinize ve onu yoğuran yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK CANIM KARDEŞİM..
    ALDIMMMMMM:))))

    YanıtlaSil
  8. Görüntüsü de çok güzel canım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Sizi de aramızda görmek isteriz,

    http://www.zeynepinevi.com/2012/05/29/zamane-kahvesinde-bes-cayina-beklerim/

    YanıtlaSil
  10. ellerıne sağlık canım lımonun verdıgı aromaya bayılırım zaten haşhaşta keke cok yakısıyor ozellıkle lımonlu keke ,nefis

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık elifciğim nefis olmuş afiyet olsun yiyenlere mutlu haftasonları dilerim...

    YanıtlaSil
  12. Elif'cim merhaba, evdeki tadilatlardan kimseyi ziyaret edemedim. Laptop da problemliydi, umarım iyisindir. Örtüler de kek de çok güzel. Ellerine sağlık, iyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  14. Canımcım, bir sorun var mı blogunda? Benim izleyicilerimde görünmüyorsun. Ühühühühü beni terk mi ettin yoksa :((
    Çok çok öptüm canımcım. Sevgilerrrrr.

    YanıtlaSil
  15. Canımcım, bir sorun var mı blogunda? Benim izleyicilerimde görünmüyorsun. Ühühühühü beni terk mi ettin yoksa :((
    Çok çok öptüm canımcım. Sevgilerrrrr.

    YanıtlaSil
  16. Eline sağlık,yani sen şimdi sütsüz yoğurtsuz kekler daha mı güzel diyorsun,hiç dikkate etmedimdi,bakayım ben de:)

    YanıtlaSil
  17. Canım,
    ellerine sağlık. Görüntüsü süper. Haşhaşlı olması çok hoşuma gitti. Haşhaş aldığım ilk fırsatta deneyeceğim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)