Zaman zaman yaptığım haşhaşlı kekimin hamuruna limon suyu katsam nasıl olur acaba diye düşünürken, uygulayıverdim.
Fotoğraftakiler kalan son iki dilim. Küçüğümün arkadaşları, öğretmenleri ve bizimkiler onayladı:)
Fakat kabul ediyorum, sütsüz, yoğurtsuz kekler daha farklı bir tiryakilik yaratıyor.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 2 bardak toz şeker
- 2 bardak süt
- 1 bardak zeytinyağı
- 3 tepeleme yemek kaşığı haşhaş
- 2 limonun kabuklarının rendesi
- 1 limonun suyu
- 3,5 -4 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırptım.
- Süt ve yağı katıp çırptım.
- Unu eleyip karıştırdım.
- Kabartma tozu , vanilya, tuz ve haşhaşı karıştırdım.
- Limon kabuklarını ve suyunu katıp karıştırdım.
- tereyağıyla yağlayıp unladığım kalıba boşaltıp önceden ılıttığım fırında 170 derecede pişirdim.
- Kızarıp kabarınca kürdan batırdım, temiz çıktı , pişmiiiş:)
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
ohhh pişerken mis gibi limaon kokmuştur
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş çıtır çıtır haşlhaşada bayılırım
Ellerine sağlık arkadaşım harika bir görüntüsü var
YanıtlaSillezzeti de eminim ki o kadar güzeldir.
Not:Arkadaşım 2 bardak demişsin karşısı boş.
Sibel uyarın için teşekkürler, düzelttim.
Silellerine sağlık
YanıtlaSilçok güzel olmuş,eline sağlık.
YanıtlaSilhaşhaşlı kek birkaç defa ben de yaptım ama limon katmak aklıma gelmemişti:))))ellerine sağlık Elifcim.
YanıtlaSilÇok merak ediyorum limon ve haşhaş ikilisini. Tarifini denemem gerekecek bu yüzden biran önce :) Ellerine sağlık canımcım. Dediğin gibi sütsüz ve yoğurtsuz kekler daha lezzetli oluyor bence, dokusu da daha farklı oluyor. Afiyet bal şeker olsun bütün misafirlerine de size de. Çok çok öpüyorum marifetlim benim.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilŞekersiz içtiğim çayın yanında artık hiçbir şey almamaya dikkat ediyorum. Ama, haşhaşlı ve limonlu kek'e de hiç kimsenin dayanacağını sanmıyorum. Ne yapalım, bir kerecikten birşey olmaz dedim ve kekinizin tadına baktım. Gerçekten harika ve enfes bir kekti. Elinize, emeğinize ve onu yoğuran yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
Selam ve dualarımla.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM KARDEŞİM..
YanıtlaSilALDIMMMMMM:))))
Görüntüsü de çok güzel canım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSizi de aramızda görmek isteriz,
YanıtlaSilhttp://www.zeynepinevi.com/2012/05/29/zamane-kahvesinde-bes-cayina-beklerim/
ellerıne sağlık canım lımonun verdıgı aromaya bayılırım zaten haşhaşta keke cok yakısıyor ozellıkle lımonlu keke ,nefis
YanıtlaSilellerine sağlık elifciğim nefis olmuş afiyet olsun yiyenlere mutlu haftasonları dilerim...
YanıtlaSilElif'cim merhaba, evdeki tadilatlardan kimseyi ziyaret edemedim. Laptop da problemliydi, umarım iyisindir. Örtüler de kek de çok güzel. Ellerine sağlık, iyi hafta sonları..
YanıtlaSilellerine sağlık cok güzel görünüyor
YanıtlaSilCanımcım, bir sorun var mı blogunda? Benim izleyicilerimde görünmüyorsun. Ühühühühü beni terk mi ettin yoksa :((
YanıtlaSilÇok çok öptüm canımcım. Sevgilerrrrr.
Canımcım, bir sorun var mı blogunda? Benim izleyicilerimde görünmüyorsun. Ühühühühü beni terk mi ettin yoksa :((
YanıtlaSilÇok çok öptüm canımcım. Sevgilerrrrr.
Eline sağlık,yani sen şimdi sütsüz yoğurtsuz kekler daha mı güzel diyorsun,hiç dikkate etmedimdi,bakayım ben de:)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Görüntüsü süper. Haşhaşlı olması çok hoşuma gitti. Haşhaş aldığım ilk fırsatta deneyeceğim.
Sevgiyle kal.