4 Haziran 2012 Pazartesi

Muhallebisiyle pişen kek, bence pasta


Bu tarife kek demek haksızlık ama.... Çok sevdim, çok sevdik:)

Kek malzemeleri:

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 bardak toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1,5 bardak un
  • 2 tepeleme kaşık kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebi malzemeleri:
  • 2,5 bardak süt
  • 1 tepeleme kaşık nişasta
  • 1 tepeleme kaşık kakao
  • 5 kaşık toz şeker
  • 80 gr bitter çikolata
Yapılışı:
  • Önce muhallebisinin pişip soğuması gerekiyor. Nişasta, kakao ve şekeri iyice karıştırdım. Sütü ekleyip pütürsüz hale getirdim.
  • Kaynayıp göz göz olunca 2-3 dakika daha pişirdim, altını kapattım.
  • Çikolatayı parçalara ayırıp muhallebiye katıp , karıştırarak erimesini sağladım. 
  • Soğuyana kadar ara ara karıştırdım.
  • Kek için yumuşamış tereyağını ve şekeri çırptım.
  • Yumurtaları katıp karıştırdım.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek katıp karıştırdım.
  • Dibine yağlı kağıt serdiğim kelepçeli kaba kek hamurunun yarısını boşalttım.
  • Üzerine muhallebiyi serdim.
  • Onun da üzerine kalan hamuru serdim. Kalıba malzemeleri yerleştirmek biraz el oyalıyor ama değer doğrusu.
  • 170 derece fırında kek kısmı pişene değin, fırınladım.
  • İyice soğuyunca servise hazır hale geliyor. Gerçi küçük kızım ılıkken de çok seviyor, muhallebinin akışkan haliyle yemek de ayrı bir keyif:)
Bu tarif için Ayla Hanım'a çok teşekkürler:)
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin hepimize yarasın:)

28 yorum:

  1. NEFİS OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK,SEVGİLER

    YanıtlaSil
  2. Vallahi misler gibi gözüküyor. Ellerine sağlık. Afiyetle.

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.Bende ıslak olan kekleri diğerlerinden daha çok seviyorum. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Kahvenin yanına iyi bir arkadaş olacak gibi.ellerine sağlık.Deneyeceğim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. muhallebi kısmındaki un ve nişasta 1 er kaşık mı acaba...bu arada nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhallebide un yok canım, nişasta ve kakao 1 er kaşık dolusu olacak.

      Sil
  6. Vavvv, sevilmez mi bu? Enfes bir görüntü. Listeme ekliyorum hemen :) Ellerine sağlık canımcım. Hepinize afiyet bal şeker olsun. çok öpüyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor canım benim,bence de kek deyip geçmek haksızlık olur.
    ellerine sağlık.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık harika gözüküyor .tarif içinde çok teşekkürler :))selam ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. nefis olmuştur eminim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. canım bayıldım yazıyorum hemen defterime bloglardan arkadaşlarımdan aldığım tarifler zaten ajandanın yarısını kapladı bunu muhakkak deneyeceğim...bu benim çikolata şelalesinede benzemiş eline sağlık sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  12. cok lezziz görünüyor canim
    ellerine saglik
    :-))

    YanıtlaSil
  13. Canım çok nefis görünüyor,böyle hiç denememiştim.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. degisik bir tarif olmus ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  15. çok mantıklı bu. Bende bloğuma beklerim.
    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. canım ne müthiş birşey bu ya. kesin denenecek eline sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Ben de çok sevdim. Hmmm :)

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar,

    Tarife verdiğiniz "Muhallebisiyle pişen kek" ismi çok ilginçti. Ya da ben ilk defa böyle bir lezzet adı duyduğum için bana öyle geldi. Ya da pek mutfaktan anlamadığım için de olabilir.

    Enfes görünen kek için elinize, emeğinize sağlıklar dile3rim.
    Selam ve dua ile.

    YanıtlaSil
  19. Elifciğim, ellerine sağlık, ne de güzel görünüyor.Bence de kendinden kremalı bir pasta bu:)Güzel günler, neşeli sofraların daim olması dileği ile sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Yaptım ben Elifim. Bayıldık. Çok lezzetli. Sana teşekkür ederek yedim ben :) Çok öptüm seni.

    YanıtlaSil
  21. Yanıtlar
    1. Canım sağol, buralardayım. Belki bir ara anlatırım suskunluğumu....tarifi beğenmene çok sevindim, afiyetler olsun.

      Sil
  22. Elif'cim merhaba uzun zamandır gelemiyorum, gerçektende pasta gibi deneyip iznin olursa yayınlamak isterim. Ellerine sağlık, iyi haftalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarif arkadaşım, tabii yayınlayabilirsin. Şimdiden afiyet olsun:)

      Sil
  23. Merhabalar,

    Cenab-ı Hakk'a kul olmanın idraki ve bilinci içerisinde hata ve kusurlarımızı itiraf ederek işlediğimiz günahların farkına vararak tövbe ve istiğfarda bulunmakla birlikte Allah'ın rahmetine nail olup günahlarımızdan kurtulacağımızı ümit ettiğimiz Berat Kandiliniz, hayırlı ve mübarek olsun. Ümmet-i Muhammed'in af mağfiretine vesile olsun inşallah!

    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  24. Haydaaa merak ettiriyorsun beni. Suskun kalma sen :(

    YanıtlaSil
  25. Bunu denemeli mutlaka. Ellerine sağlık. nefissss :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)