Şimdi tam mevsimi yapın evi, apartmanı mis gibi kokutun. Meyvelerin kabuklarıyla birlikte yapıldığında , özellikle greyfurt ve limon kabuklarının acımsı kekremsi tadı hissediliyor. Ben o tadı istemem derseniz soyun, küçük küçük doğrayın öyle yapın.
Malzemeler:
· 1 greyfurt
· 1 portakal
· 1 mandalina
· 1 limon
· şeker
yapılışı:
· meyvaları küçük küçük doğradım, 4 çay fincanı toz şekerle sabaha kadar beklettim. Şeker miktarı ağzınızın tadına bağlı
· Kaynattım, ara ara köpüklerini aldım, meyvalar yumuşayınca kapattım.
· Soğuyunca koyulaşmaya devam ediyor.
Bu tarifi Mandalina ve Portakallı Lezzetler Etkinliği düzenleyen Yıldız Hanım’a gönderiyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Ayyy ayyy ayyy uzaktan şekerleme gibi duruyor. Çok nefis olmuş canımcım. Tadını çok çok merak ettim. Greyfurtla aram yok, greyfurtsuz yapsam aynı güzellikte olur mu Elif'im? Ellerine sağlık. Yapcam bende :)) Sevgiler.
YanıtlaSilÇok hoş bir görüntüsü var, rengi ne kadar canlı, eminim tadı da öyledir. elinieze sağlık. :)
YanıtlaSilElifcim eline sağlık.Kayınvaildem yapar bu reçeli.afiyetler olsun.
YanıtlaSileline sağlık ne güzel olmuş afiyet olsun
YanıtlaSilmeyveleri istersek kabuklarıyla birlikte doğrayabiliriz di mi?
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
Canım ellerine sağlık,mutlaka nefis olmuştur. İyi hafta sonları..
YanıtlaSilOy oy oy...Vitamin deposu valla...
YanıtlaSilEline sağlık canım.
Sevgiler:)
Elif'cim ben kabuklarını hafif rendeden geçirip kaynar suya atıyorum hafif yumuşayınca ve soğuyunca dondurup ertesi gün küçük parçalara ayırıp şerbetinin içinde kaynatıyorum.Kurumuş bergamut kabuğu ilavesi de pek yakışıyor.Artsın eksilmesin dilerim ellerine sağlık ve sevgilerimle
YanıtlaSilCanımcım, niye olmasın, belki rengi biraz açık olabilir, şekerini de daha az atarsın olur biter, şimdiden afiyet olsun:)
YanıtlaSilSwotpisces, adını renginden alıyo zaten, teşekkürler:)
Hilalcim, teşekkürler:)
Muko teşekkürler:)
Pastaneden, doğrayabiliriz ama o zamam tadında kabuk acısı hissediliyor. Yorumlara bakarsan Sufi'nin tarif ettiği yöntemi ben çok beğendim, bir daha ki sefere öyle yapacağım, teşekkürler:)
Nilgün, teşekkürler:)
Şanslı, kaynayınca vitaminle gidiyo ama olsun, teşekkürler:)
Tontinim, bir daha ki sefere senin tarifinle yapıp yayınlayacağım, çok beğendim , teşekkürler:)
canım tüm yorumlara katılıyorum,eline sağlık selmlar
YanıtlaSilCanım
YanıtlaSilellerine sağlık bak bu güzel bir tarif olmuş
hem mandalina, hem portakal,limon greyfur
nefis görünüyor ...
Canım katılından dolayı çok teşekkür ederim...
Gelen tarifleri sırasıyla yayınlıyorum
seninki önümüzdeki hafta içinde yayında olacak....
Sevgiler.....
Elif'ciğim sırf o mis kokusu için bile denerim bu reçeli. Rengi kıvamı harika olmuş, umarım benimki de bu kadar güzel olur.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Vitamin deposu . Missler gibi görünüyor.
Sevgiyle kal.
SELAM GORUNUM ÇOK ŞIK ELINE SAĞLIK
YanıtlaSilCanımcım, herşey yolunda mı? Merak ettim kaçgündür sesin sedan çıkmıyor.
YanıtlaSilCanım merhabalar bu tarifini mutlaka yapacağım , çünkü bu tatların aromasını çok ama çok severim Yaparkende yayılacak kokuyu şimdiden hayal ediyorum Çok sağol canım sevgiler bırakıyorum güzel bloğuna..
YanıtlaSilKutsal sofra, teşekkürler:)
YanıtlaSilBirgülcüm, teşekkürler:)
Belgüzaranne teşekkürler:)
Canımcım, iyi ki varsın ya:)
Şükran umarım beğenirsin, teşekkürler:)