7 Ocak 2011 Cuma

AMBER REÇELİ

Şimdi tam mevsimi yapın evi, apartmanı mis gibi kokutun. Meyvelerin kabuklarıyla birlikte yapıldığında , özellikle greyfurt ve limon kabuklarının acımsı kekremsi tadı hissediliyor. Ben o tadı istemem derseniz soyun, küçük küçük doğrayın öyle yapın.
Malzemeler:
·        1 greyfurt
·        1 portakal
·        1 mandalina
·        1 limon
·        şeker
yapılışı:
·        meyvaları küçük küçük doğradım, 4 çay fincanı toz şekerle sabaha kadar beklettim. Şeker miktarı ağzınızın tadına bağlı
·        Kaynattım, ara ara köpüklerini aldım, meyvalar yumuşayınca kapattım.
·        Soğuyunca koyulaşmaya devam ediyor.
Bu tarifi Mandalina ve Portakallı Lezzetler Etkinliği düzenleyen Yıldız Hanım’a gönderiyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

17 yorum:

  1. Ayyy ayyy ayyy uzaktan şekerleme gibi duruyor. Çok nefis olmuş canımcım. Tadını çok çok merak ettim. Greyfurtla aram yok, greyfurtsuz yapsam aynı güzellikte olur mu Elif'im? Ellerine sağlık. Yapcam bende :)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş bir görüntüsü var, rengi ne kadar canlı, eminim tadı da öyledir. elinieze sağlık. :)

    YanıtlaSil
  3. Elifcim eline sağlık.Kayınvaildem yapar bu reçeli.afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık ne güzel olmuş afiyet olsun

    YanıtlaSil
  5. meyveleri istersek kabuklarıyla birlikte doğrayabiliriz di mi?
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık,mutlaka nefis olmuştur. İyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  7. Oy oy oy...Vitamin deposu valla...
    Eline sağlık canım.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Elif'cim ben kabuklarını hafif rendeden geçirip kaynar suya atıyorum hafif yumuşayınca ve soğuyunca dondurup ertesi gün küçük parçalara ayırıp şerbetinin içinde kaynatıyorum.Kurumuş bergamut kabuğu ilavesi de pek yakışıyor.Artsın eksilmesin dilerim ellerine sağlık ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Canımcım, niye olmasın, belki rengi biraz açık olabilir, şekerini de daha az atarsın olur biter, şimdiden afiyet olsun:)

    Swotpisces, adını renginden alıyo zaten, teşekkürler:)

    Hilalcim, teşekkürler:)

    Muko teşekkürler:)

    Pastaneden, doğrayabiliriz ama o zamam tadında kabuk acısı hissediliyor. Yorumlara bakarsan Sufi'nin tarif ettiği yöntemi ben çok beğendim, bir daha ki sefere öyle yapacağım, teşekkürler:)

    Nilgün, teşekkürler:)

    Şanslı, kaynayınca vitaminle gidiyo ama olsun, teşekkürler:)

    Tontinim, bir daha ki sefere senin tarifinle yapıp yayınlayacağım, çok beğendim , teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  10. canım tüm yorumlara katılıyorum,eline sağlık selmlar

    YanıtlaSil
  11. Canım
    ellerine sağlık bak bu güzel bir tarif olmuş
    hem mandalina, hem portakal,limon greyfur
    nefis görünüyor ...
    Canım katılından dolayı çok teşekkür ederim...
    Gelen tarifleri sırasıyla yayınlıyorum
    seninki önümüzdeki hafta içinde yayında olacak....
    Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  12. Elif'ciğim sırf o mis kokusu için bile denerim bu reçeli. Rengi kıvamı harika olmuş, umarım benimki de bu kadar güzel olur.
    Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  13. Canım,
    ellerine sağlık. Vitamin deposu . Missler gibi görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  14. SELAM GORUNUM ÇOK ŞIK ELINE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  15. Canımcım, herşey yolunda mı? Merak ettim kaçgündür sesin sedan çıkmıyor.

    YanıtlaSil
  16. Canım merhabalar bu tarifini mutlaka yapacağım , çünkü bu tatların aromasını çok ama çok severim Yaparkende yayılacak kokuyu şimdiden hayal ediyorum Çok sağol canım sevgiler bırakıyorum güzel bloğuna..

    YanıtlaSil
  17. Kutsal sofra, teşekkürler:)

    Birgülcüm, teşekkürler:)

    Belgüzaranne teşekkürler:)

    Canımcım, iyi ki varsın ya:)

    Şükran umarım beğenirsin, teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)