Birkaç aydır kendi ekmeğimi yapıyorum. Tamamen deneme yanılma yoluyla kendi ağız tadımıza uygun ekmekler yapmak için uğraşıyorum.
Ben normalde ekmeğin kabuk kısmını çok severim bu tarz somun ekmekler yaptığımda , tost makinesinde kızartıyorum , öyle de hoşuma gidiyor. Hem de kızartılmış ekmek bende doygunluk hissi yaratıyor.
Ev yapımı ekmeklerde koruyucu madde olmadığından buzdolabında saklıyorum, yoksa çabucak küfleniyor.
Malzemeler:
- 2 bardak ılık su
- Tam un
- Yarım paket maya
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
yapılışı:
- ılık suyun içine tuzu şekeri ve mayayı kattım.
- Ele yapışan , hatta yapışkan bir hamur olana dek un ekledim.
- Kabın ağzını kapatıp 2 kat olana değin ılık yerde mayalandırdım.
- Mayalanınca 2 tane borcam baton kek kalıbını yağlayıp unladım, hamurun havasını alıp kalıplara yerleştirdim.
- 20 dakika kadar daha mayalayıp üzerine elimle ıslayıp yulaf gevrekleri serpip çok hafif bastırdım yapıştırdım.
- 200 derece ısıtılmış fırında pişirdim.
- kabuğu kalın, içi hafif nemli ekmekler oldu.
Taşsın dökülmesin ardı kesilmesin, hepimize yarasın.
Harika görünüyor. Ben de yapmak istiyorum ama bir türlü cesaret edemedim. Tarifini yapacağım canımcım en kısa sürede. Nefis görünüyor nefissss. Afiyet bal şeker olsun hepinize canmcım. Çok çok öpüyorum. Sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık afiyet şifa olsun çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilev yapım da başka güzel olur hımmm sıcak sıcak üzerine tereyağ sürüp yemek nefis bişey
YanıtlaSileline sağlık
sevgiler..
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Evde missler gibi ve sağlıklı.
Sevgiyle kal.
SEVGİLİ Elifin Terazisi, Harika görnyor ekmeğiniz.
YanıtlaSilEllernize emeğinize sağlık sevgiyle kalın...
Eline saglik cok guzel olmus
YanıtlaSilEvde hazirlamak daha guzel ve hijyen
Keske hep evde ekmek yapabilseydik canim
Sevgiler
Ev yapımı gibisi var mı mis gibi harika olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilOooooo çok güzel görünüyor.Tadıda öyledir eminim.Yrasın ama kilo yapmasın.
YanıtlaSilSevgiler:)
Elif'çim ekmeğine imrendim. Nefis olmuş, ellerine sağlık, iyi haftalar..
YanıtlaSil