Tüm böreklerimde olduğu gibi çekiştirerek açtığım bir tarif, tek tek açana saygım var ama bana göre değil darlanıveriyorum:)
Malzemeler:
- 2 bardak su yada sulu süt karışımı( orta boy 2 fırın tesisi çıkıyor)
- aldığınca un
- tuz
- içi için haşlayıp tuz, karanbiber ve pulbiberle harmanladığım ezilmiş patates
- zeytinyağı
Yapılışı:
- Un su ve tuzla ele yapışmayan orta sert bir hamur hazırladım. Yumurta büyüklüğünde çift sayıda bezelere ayırıp 20 dakika kadar dinlendirdim.
- Tüm bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayıp üst üste dizdim.
- İşlem bitince yığını alt üst edip ilk açtığım 2 tanesini tezgaha alıp çekiştirerek açtım. Hamur şeffaflaşmaya başlayıp yırtılmaya yüz tutunca tamamdır.
- Karşılıklı kenarlarını ortaya getirip kare yaptım. Azıcık yağladım ezilmiş patatesleri ( ya da herhangi bir harcı) tüm yufkaya serpiştirdim.
- Gevşekçe rulo yapıp tepsiye dizdim.
- Tüm hamurlar bitince üzerlerini yine yağlayıp kızgın fırında pişirdim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Tamda bugün canimin istedigi börek,yapabilirmiyim bilmiyorum ama,seninkiler cok nefis görünüyor,eline saglik Elif,afiyet olsun size...
YanıtlaSilpatates en sevdiğim sebzedir. her şeye yakışır...börek çıtır çıtır görünüyor. ellerine sağlık..
YanıtlaSilBöregi yaptim,nefiss oldu,sade sütle yogurdum burdaki unlar acilmiyor yoksa,sert düsüyor,birde soganla pataesleri kavurdum,epeyde yedim,Allah'tan hayirlisi,bakalim sekerim kac cikacak! oh be,dünya varmis:)
YanıtlaSil:) çok şekersin vallahi. Nefis görünüyorlar herzamanki gibi. Ellerine sağlık canımcım. Çok öpüyorum. Sevgiler.
YanıtlaSilPatatesli böreği çok severim...
YanıtlaSilOlsada yesek:(
Eline sağlık canım.
Sevgiler:)
Sevgili Elifin Terazisi, açma börek çok seviyorum
YanıtlaSiloh çıtır çıtır mis gibi o güzel ellerinze emeğinize sağlık sevgiyle kalın...
BİR TERAZİ KIZI , ELİNE SAĞLIK AMA İNŞALLAH ŞEKERİN ÇIKMAZ!!!
YanıtlaSilEMİNE, PATATES NİŞASTATAN DOLAYI BİRAZ MASUM DEĞİL AMA KULLANIYORUZ İŞTE,
CANIMCIM, HERZAMANKİ GİBİ ŞEKERSİN,
ŞANSLI SANA SÜRPİZİM VAR BEKLE,
EVİMİN İNCİLERİ BELGİN, EL AÇMASININ YERİNİ HİÇ BİRİ TUTMUYOR DEĞİL Mİ?
TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR:)
hımmm çıtır çıtır bir börek nefis...
YanıtlaSilsevgiler
Herkesin alıştığı ve kolay yaptığı şeyler var. Ne yalan söyleyeyim yuflaşı tarifler versem de bende açarak yaptıklarımı daha çok seviyoru. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyorlar. Öyle çekiştirilmiş gibi de durmuyorlar. Şaka bir yana bende nefis börek açanlara hayranım. Nerede bende yuvarlak şekli yapmak, dairenin dışında tüm geometrik şekilleri beceriyorum ama dairem illaki şekilsiz oluyor. Çok fırın ekmek yemem gerek ama ekmeğin de içini yiyemediğim için demek ki benim yuvarlak yapma ihtimalim az.
Sevgiyle kal.
YEMEKBİRAŞK İTİRAF EDEYİM SICAKKEN ÇITIR ÇITIR,
YanıtlaSilSENDEPİŞİR,ELDE AÇALIM AMA HAZIR YUFKA BÜYÜK KOLAYLIK,
BÜLBÜLÜNYERİ, BEN DE TÜM GEOMETRİK ŞEKİLLERİ DENİYORUM, İNCELİĞİNİ EKMEK İÇİ YEMEMENE BORÇLISUN SANIRIM:)
TEŞEKKÜRLER:)
Oh ellerine sağlık, olsada yesek. Biz evde yemeğimizi küçük tüpte yapıyoruz. Ama bu tarifi kızartarak yapsak nasıl olur acep?
YanıtlaSilAtölye Kedi, bal gibi olur. İstersen teflon ve kapaklı bir tavada alt üst ederk kısık ateşte pişirebilirsin, sevgiler canım:)
YanıtlaSil