20 Kasım 2010 Cumartesi

SUSAMLI İNCİR LOKMASI

Bu tarifi Yeşim Hanım’da görüp denemek istedim. Bayram ikramlıklarımdan birisiydi, şekersiz, hafif ve susamlı olması beni cezbetti.
Malzemeler:
  • Yarım kg kuru incir ( dışı beyaz bir tabakayla kaplı olmayanlardan)
  • Ceviz ( kıyılmamış)
  • 2 bardak sıcağa yakın süt
  • 1 paket vanilya ( istenirse)
  • Bolca susam
Yapılışı:
  • Cevizleri birazcık fırınladım.
  • İncirleri bir tarafından kesip, içine aldığı kadar ceviz doldurdum.
  • İncirin iki ucunu üst üste getirip sıkıca kapattım.
  • Hepsi bitince derin bir kapta vanilyalı süt içinde 40 dk kadar bekletim.
  • Sütten çıkartıp susama buladım.
  • Kağıt serilmiş tepsiye dizip,  orta sıcaklıkta susamların rengi dönene dek fırınladım.
 Benim için iyi bir tarif oldu,  ara öğünde bir tanesini gönül rahatlığıyla yedim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

9 yorum:

  1. Yeme de yanında yat kıvamında olmuş şifa olsun yiyene sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık bende yeşimin blogunda görüp ramazan bayramında ikramlık yapmıştım konuklarımdan tam not almıştım

    YanıtlaSil
  3. Enfes olmuş canımcım. Denemek için sabırsızlanıyorum. Hemen incir almak lazım :) Ellerine sağlık olsun. Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. mmm nefis bir sey bu!Mutlaka denemek isterim,eline saglik canim...

    YanıtlaSil
  5. Tam soracaktim, bir tek ondan yememeye dayanamadiginiza gore neymis bu susamli incir toplari diye...
    Susama bayilirim, incir hele en sevdigim meyvedir...
    Bu tatliyi mutlaka yapacagim, elinize saglik...

    YanıtlaSil
  6. süüppppeeerr görünüyor..eminim tadı da öyledir.ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  7. incire bayilirim zaten. harika olmus. Ilk ziyaretim bu arada. guzel paylasimlarda bulusmak dilegi ile, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. canımm bende bu tarifi arıyordum desem hiç mübalağa olmayacak,çünkü bayram tatilinde eltimler izmirden ödemiş inciri getirmişler bende bu incirlere layık tarif arıyordum süper oldu en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)