4 Kasım 2010 Perşembe

Fırında kabak (mücver)




Yaza veda yemekleri bunlar. Çünkü 10kasım- 1 nisan arası yaz sebzeleri almamaya özen gösteriyorum. Bu tarih Lösev’in uyarısıdır. Çok nadir kahvaltı için domates alırım , sonra tatsız, tuzsuz, sağlıksız bir posaya para verdiğim için kendime saygılarımı sunarım:)
Buna mücver demek , mücvere haksızlık olur. Artık kızartmayı azalttığım için böyle yapıyorum.
Malzemeler:
  • 4-5 tane kabak
  • 4-5 tane yeşil soğan ( kuru soğan kullanacaksam az yağla kavurup öyle katıyorum)
  • maydanoz, dereotu, nane ( yarımşar küçük demet)
  • 3 yumurta
  • 2-3 kaşık tam buğday unu( yumurtanın büyüklüğüne göre ayarlıyorum.)
  • tuz, pulbiber, karabiber,susam
  • ½ çay bardağı zeytinyağı ( azı çoğu paşa gönlünüze kalmış)
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
Yapılışı:
  • Kabakları çok küçük doğradım, rendeleyince çoook sulanıyor.
  • Yeşillikleri doğradım.
  • Tüm karıştırdım, koyu kıvamlı bir kek gibi olacak.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye serdim, susam serptim, fırınladım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

13 yorum:

  1. Çok severim mücverin hertürlüsünü. Canım çekti vallahi şimdi. Afiyet bal şeker olsun hepinize arkadaşım. Ellerine sağlık. Çok öpüyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Kızartmadan daha hafif olur böylesi daha çok börek gibi :) Ellerine sağlık canım. Tarihleri de not aldım, ben de özen gösteriyorum mevsimsiz sebze meyve almamaya :)

    YanıtlaSil
  3. Elifcim bende Ekim başından mayısa kadar domates . patlıcan, kabak salatalık vs. almam. Bence mücver kadar lezzetli olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Elifcim bende ekim başından mayısa kadar domates,patlıcan,kabak,salatalık almam. Bence mücver kadar lezzetli olmuş. Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık gerçekten fırında kabak harika oluyor

    YanıtlaSil
  6. Cok faydali bir okadarda nefis görünüyor,eline saglik canim,degisik,benim daha evvel hic yapmadigim bir usulle,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Fırında kabak,salıncakta sallanmak :D
    Harika olmuş ellerine sağlık..
    Kabağı tuzlu kekin içinde kullandım,ama bu şekilde yapmadım..Deneyeceğim en kısa zamanda..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Çok sağlıklı nefis bir kabak
    ellerine sağlık canım.
    Ben de kış boyunca kesinlikle yaz sebzeleri almam mevsiminde ne varsa onu alır pişirirm.........

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Elifin Terazisi,Gönlünüz de böyle bir taht oluştura bildiysem ne mutlu bana çok çok teşekkür ederim.

    Arkadaşım FIRINDA KABAK farklı ve sağlıklı bir menü uygulayacağım.Diğerleri gibi yine harika bir lezzet tadacağım sayenizde.Teşekkürler.Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  10. canım maşallah ne kadar da güzel olmuş,çıtır çıtır gözüküyor,sanki yufka ile yapmışsın gibi..
    Afiyet olsun..
    Hayırlı cumalar diliyorum..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. nefis olmuş gerçektende eline sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. bu tarife bayıldım canım ellerine sağlık. farklı bir tarif ..sevgiler .

    YanıtlaSil
  13. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Haklısın her mevsimin kendi sebze ve meyvelerini tüketmekte fayda var.
    Tatlım, 10 Kasıma elbette katılmak isterim. Nerede ve kaçta olduğunu bildirirsen çok mutlu olurum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)