· 2 ölçü yeşil mercimek
· 1 ölçü düğü (ince bulgur)
· yeşillikler ( reyhan, maydanoz, dereotu, nane, yeşil soğan )
· ceviz içi
· domates ve biber salçası
· domates
· sivri biber
· limon
· baharatlar (tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon)
· asma yaprağı
· tandır ekmeği
Yapılışı:
· Önceden ıslatılmış mercimek bol suda haşlanır.
· Altı kapatılınca içine bulgur, domates salçası ve biber salçası tuz katılır.
· Bulgur şişince ( karışımın sulu olması gerekiyor) ince doğranmış yeşillikler,domates rendesi, yeşil biber,baharatlar katılır.
· Kıyılmış ceviz içi ve limon suyu da eklenir. Soğuk servis edilir.
Kaşıkla haşlanmış asma yaprağının içine konulup yenir. Suyuna da kızartılmış tandır ekmeği şamandıra yapılır:)))
Özellikle yağsız oluşu ve soğuk yenmesi sebebiyle, hanımların öğleden sonra ki çay keyiflerinin ikramlarındandır.
Memleketimin duasıyla bitirmek istiyorum.
Çiftçiye yağmur, yolcuya kurak, cümlesinin muradını vere HAK!
http://minemutfakta.blogcu.com/ isimli arkadaş yöresel yemekler etkinliği düzenlemiş. Ben de bu tarifimle katılıyorum.
Tokat'ın neresinden :D
YanıtlaSilellerine sagglik cok guzel olmus bende bat'i cok severim sivasta kalmistik gecici sure ile orda tanistim bat ile harika bi lezzet,sevgiyle..
YanıtlaSilcev vermemiş arkadaş bende tokatlı olarak neresi sorucaktım ama:) sibel
YanıtlaSilSibel Reşadiye'liyim:)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilmerhaba arkadasım bende tokatlıyım ve sızıngıbı bloggerım blogunuzda guzel bır tasarım ıstersen bana ulas lutfen sıze yardımcı olabılırım..
YanıtlaSil