Malzemeler:
2 su bardağı su
aldığınca un
tuz
zeytin yağ
maydanoz , peynir
Yapılışı:
un, su ve tuzla orta sert hamur yoğrulur.En az yarım saat dinlendirilir.
Dinlenmiş hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
İşlem bitince hamur yığını alt üst edilir.
Ben üçerli gruplar halinde elimle çekiştirerek, büyük ve ince bir yufka haline getirdim.
Çok sıkmadan rulo yapılır.Üzerine tekrar yağ sürülür doğruca fırına gider.
Sonra da anne çok kötüsün yaaa , yapıyosun ediyosun laflarına bakmadan lüpletilir.
Kötüyüm ben, kötüyüm naynana nay nay nay nay
Afiyet olsun:)
teşşekürler hanım aga..:
YanıtlaSil)HAHAHAHA
Malzemeleri nekadar kulanacagini yazsaydin daha iyi olurdu Elif abla.
YanıtlaSilAdsız haklısın, bu tarif blogumun ilk tariflerinden, bu böreği tekrar yaptığımda ölçülere dikkat eder güncellerim, ablam:))
Sil