12 Nisan 2009 Pazar

PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ






Malzemeler:
2 su bardağı su
aldığınca un
tuz
zeytin yağ
maydanoz , peynir
Yapılışı:
un, su ve tuzla orta sert hamur yoğrulur.En az yarım saat dinlendirilir.
Dinlenmiş hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Aralarına bir kaşık zeytin yağı sürülüp üst üste dizilir.
İşlem bitince hamur yığını alt üst edilir.
Bundan sonraki iş paşa gönlünüze kalmış.İster birer birer açarsınız, ister üçer beşer açarsınız.
Ben üçerli gruplar halinde elimle çekiştirerek, büyük ve ince bir yufka haline getirdim.
Maydanozu peyniri serpiştirdim.Yağlı seviyorsanız bu aşamada tekrar yağlayabilirsiniz.
Çok sıkmadan rulo yapılır.Üzerine tekrar yağ sürülür doğruca fırına gider.
Sonra da anne çok kötüsün yaaa , yapıyosun ediyosun laflarına bakmadan lüpletilir.
Kötüyüm ben, kötüyüm naynana nay nay nay nay
Afiyet olsun:)

3 yorum:

  1. teşşekürler hanım aga..:
    )HAHAHAHA

    YanıtlaSil
  2. Malzemeleri nekadar kulanacagini yazsaydin daha iyi olurdu Elif abla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız haklısın, bu tarif blogumun ilk tariflerinden, bu böreği tekrar yaptığımda ölçülere dikkat eder güncellerim, ablam:))

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)