23 Nisan 2009 Perşembe

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI




23 Nisan 1920 meclisimizin açılışının 89. yıldönümü yani halk iradesine geçişin ilk basamakları. O yıllarda Hakimiyet-i Milliye Bayramı olarak kutlanıyor.Şimdiki deyişle Ulusal Egemenlik Bayramı.

Atatürk Nutkunda ulusal egemenliğin askeri –siyasal-ekonomik güçle olacağını vurguluyor.Bugün meşhur yeni dünya düzeninde tablo maalesef karanlık gözüküyor.Ümitsiz miyim? Asla…Biz ulus olarak çok düzenler gördük, çok karanlık tünellerden geçtik,yine çıkarız aydınlığa…
Kurtuluş Savaşımız nedeniyle çok sayıda öksüz ve yetim çocuk kalıyor.Hem ulusal egemenlik bilinci yerleşsin hem de o yavrucakların bahar coşkusuyla eğlenmelerini sağlamak için bu gün onlara da ithaf ediliyor.Tabi ki Atatürk tüm çocukları ülkenin geleceği ve egemenliğin güvencesi olarak görüyor.” Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk pırıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.
Ben de tüm çocuklara bu çiçekleri armağan ediyorum.Çiçekler bu toprakları nasıl şenlendiriyorlarsa , çocuklarımızda okusunlar ilim irfan sahibi olsunlar bu vatanı şenlendirsinler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)