24 Şubat 2014 Pazartesi

Ispanaklı rulo salata / meze


Musmutlu haftalar dilerim.
Çoktandır denemeyi istediğim bir salataydı. Yerli, yabancı pek çok blogda gördüm
ama ilk hangisinde gördüğümü hatırlamıyorum.
Rulonun içine süzme yoğurt, süzme yoğurtlu süzme yada labne peyniri karışımı, patates püresi  konulabilir. Karışımların içine köz kırmızı biber, salam , jambon konulabilir. Hepsi tercihe bağlı, damak zevkine göre istenilen malzemeler katılır.
Ben elimin altında olan makarna salatasını koydum. Biraz fazla geldi harcı, siz yaparsanız iki bardaktan fazla olmasın harç. Ben sabırsızlık ettim erken kestim, siz en az 5-6 saat dinlendirip öyle dilimleyin.
Tad olarak pek bir fevkaledelik yok ama sunum önerisi olarak harika bir fikir.
Zaman içinde değişik karışımlarla yapıp yayınlamayı düşünüyorum.
Malzemeler:

  • 1kg ıspanağın yaprakları
  • 3 yumurta
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 2 kaşık dolusu un 
  • 1 küçük kuru soğan
  • tuz, karabiber, pulbiber
  • ben bir çimdik muskat rendesi kattım.
Yapılışı:
  • Ispanak yapraklarını kaynayan tuzlu suyun içine atıp 5 dakika sonra çıkarıp iyice süzdüm.
  • Soğanı küçücük doğrayıp 3 kaşık yağda pembeleştirdim.
  • Soğuyan ıspanakları robotta iyice çektirdim. 
  • Yumurtaların aklarını sarılarını ayırdım. Aklarını bir çimdik tuz katıp mikserle iyice kabarana kadar çırptım. Buradaki ayar kabı ters çeviriyorum, aklar düşmüyorsa tamamdır.
  • Ispanak püresini, yumurta sarılarını, unu, kavrulmuş soğanı, tuzu baharatları güzelce karıştırdım.
  • Sonra akları katıp çok sönmelerine izin vermeden karıştırdım.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serdim, harcı bir parmak kalınlığında yayıp 170 derecede hafif kızarana kadar pişirdim.
  • İlk kaynarlığı gidince , yağlı kağıtla birlikte genişçe rulo yapıp üzerine bir mutfak havlusu örttüm.
  • Soğuyunca ruloyu açıp harcı yani ben makarna salatasını (burada) serdim, tekrar rulo yapıp açılmasın diye uç kısmını alta getirip buzdolabına kaldırdım. 
  • En az 6 saat dinlenen ruloyu 1 parmak kalınlığında dilimleyip servis ettim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın :)

25 yorum:

  1. Bende yapmıştım bu salatayı bir gece bekleyince daha lezzetli oluyor:) sunumu şık bir salata elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya haklısın, bir gece bekleyince daha güzel oluyor, teşekkürler.

      Sil
  2. sunum cidde iç açıcı görünüyor.denemeyi isterim ama bu sıralar yemek yapmaya o kadar üşeniyorum ki! ellerinize sağlık ve afiyet olsun ve tabiki çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel ciciler yapıyorsunuz ki, fırsat olmuyordur. Teşekkürler.

      Sil
  3. Bence goruntu cok cok hos bayilirim farkli sunumlara ama kolaysa:)) Bunu mutlaka deneyecegim once kendimize sonra misafirlere....ve bir gun onceden hazirlanirsa sanirim daha iyi olur?..ellerine saglik tarif ve goruntu 4 4 luk..sevgilerimle Elifcim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim iç harcını yoğurtlu, labne peynirli, kırmızı köz biberli yap ve 1 gece dinlendir. Öpüyorum:)

      Sil
  4. Merhaba Elif hanım,
    Ispanaklı rulo ile ilgisi yok ama, en azından resmi daha güzel gösterecek bir önerim var.Verdiğim link kodunu eklerseniz resimler daha net görülür.Tarifde benimde tuzum olsun.Teşekkür ederim kolay gelsin. http://guney59.blogspot.com.tr/2013/03/klasik-blog-resim-snr-cizgisini-kaldr.html
    Birde ; You might also like: bu kodu türkçe yapabilirsiniz.Buraya kod eklenmediğinden yine link vereceğim.
    http://guney59.blogspot.com.tr/2012/12/linkwithin-you-might-also-like-yazisi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adnan Bey;
      Çok teşekkür ederim, ilk fırsatta deneyeceğim iki önerinizi de. Teknik konularda görüşünüze güveniyorum.

      Sil
    2. Teşekkür ederim Elif hanım.Kolay gelsin.

      Sil
  5. kızım bayılır ıspanağa farklı bir lezzet kızıma yapayım teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. görsel şölen olmuş bunlar
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Orijinal bir sunum şekli var, bir kenara kaydetmek iyi olur. Farklı salata arayışına girdiğimiz zamanlar için :) Tarif ve tavsiyeler için teşekkürler.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. ilginç gözüküyor elifciğim, eline sağlık, ben de ıspanağı haşlayıp sonra soğanla çok az yağda kavurup, üzerine yumurta kırıyorlar o şeklini çok seviyorum...ama yılda bir ya da en fazla iki kez yaparım malum yıkaması dert:)))))))
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdem haklısın yıkaması dert, sevgiler.

      Sil
  9. elif selammm ben geldim evet çok uzun zaman oldu bir ara gerekliydi...Bunasıl bir salata bayıldım denemek istiyorum eline sağlık.Birgül abla devam ediyormu ne zamandır ondanda haber alamadım....beklerim banada gel çok resimli bir kaydım var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozitif pembe yoklamalarda yok yazılıyorsun ama...
      Birgül elbette devam ediyor , tabi gelirim, sevgiler...

      Sil
  10. Elifciğim harika bir görüntü ellerine sağlık, yarından itibaren sıkı bir ders çalışma ortamına gireceğim ama kafam şişip kendimi mutfağa attığım ilk anda bunu deneyeceğim. Ellerine sağlık. Afiyet olsun..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslatım çalışkanım, öpüyorum seni:)

      Sil
  11. Elifcim hafta ici gorur gormez yaptim cok sevdik. Patates koydum icine. Bu aksam yine yaptim yarin misafirim var bakalim ne diycekler?:)) sagolasin keyifli h.sonu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelim sevmenize çok memnun oldum, ellerine sağlık:)

      Sil
  12. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis bir görüntü. Lezzeti de tartışılmaz.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)