28 Şubat 2011 Pazartesi

GNOCCHİ ( NİYOKKİ)


Bu tarifi sanırım bir gazetede görmüştüm, Bir İtalyan yemeği ama bizim damak zevkimize uyuyor. Layıkıyla yapabilmek için daha ustalaşmam gerekir hoş öyle bir amacımda yok, bazen çok kurcalamamak iyidir.
Araştırdım videolarda şekillendirmek için bir de aparatı varmış öğrendim ama çok da gerek yok.

25 Şubat 2011 Cuma

MUZLU EKMEK


Bu tarif ilk bakışta bir kahvaltı ekmeği gibi algılansa da aslında diğer öğünlerde de tüketilebilir. İnce kabuklu olması ve geç bayatlaması en önemli özelliği olsa gerek. Tarifi  40 fırın ekmek kitabından aldım, orijinal tarifi omurga olarak kullandım ama kendimce değişiklikler yaptım. Ben sırf ziyan olmasın diye elimdeki çok olgunlaşmış iki muz kullandım baskın bir muz kokusu oluştu ama ben sevdim. Yani bir muz idealdir, bir de un oranını değiştirdim.

23 Şubat 2011 Çarşamba

KESTANELİ, DAMLA SAKIZLI AYVA REÇELİ

Büyük miktarlarda reçel yapmıyorum. Gıdaları saklamanın pek çok çeşidi var ama kabaca iki türlü saklarız; ya  tuzda ya da şekerde muhafaza ederek, biz çok şekerli sevmediğimizden hep az şeker kullanırım , bu da reçellerimin uzun zaman saklanmasına engel olur.

19 Şubat 2011 Cumartesi

16 Şubat 2011 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


Uzunca bir zamandır alışkanlıklarımı tabi ki  yemek de bunlara dahil, değiştirme sürecindeyim. Mesela zeytinyağlılarda kuru meyvalar kullanmaya başladım. Eskiden etlilerde de kullanılıyormuş bunu öğrendim, rahmetli anneannemin kuru erikle çorba yaptığını hatırlıyorum.

6 Şubat 2011 Pazar

TAM UNLU EKMEK ~2~


Ekmek denemelerine ve araştırmalarına devam severek yapıyorum eve dağılan sıcak ekmek kokusuna bayılıyorum. Bu ekmek diğer tam unlu ekmekten daha güzel oldu.
Tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

3 Şubat 2011 Perşembe

1 Şubat 2011 Salı

SICAK ÇİKOLATA KARIŞIMI

Yarı yıl tatili geldi ya, bilgisayar çocuklarım tarafından zaptedildi. Blogumu güncellemk için randevu alıyorum
Tatildeki çocuklarımızı şımartacak tatlardan bir tarifim var. Hem de buzz gibi havalara sıcak içecekler iyi gider.Tarif 40 fırın ekmek kitabından, ben artı olarak kakaonun çok az bir kısmını keçi boynuzu unu kullanmanızı tavsiye ederim, keçiboynuzunda sütün 3 katı kalsiyum var.