31 Ekim 2011 Pazartesi

YEŞİL DOMATES YEMEĞİ

Tarifi önceden yapmıştım, malum nedenlerden yayınlayamadım. Hala pazarlarda yeşil domates var mı bilmiyorum, iki haftadır gitmiyorum.
Malzemeler:
·         Yarım kg yeşil domates
·         1 küçük havuç
·         1 tane kırmızı olgun domates
·          1 küçük kuru soğan
·         4-5 diş sarımsak
·         2-3 kaşık zeytinyağı
·         1 kaşık bulgur
·         Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
·         Küçük doğradığım kuru soğanı yağda kavurdum, istersek 1-2 tane yeşil biberde eklenebilir.
·         Çok ince rendelediğim havucuda katıp biraz çevirdim .Kıyılmış sarımsakları da kattım.
·         Küçük  doğradığım yeşil domatesleri  de katıp kısık ateşte kendi suyuyla kapağı kapalı şekilde kavurdum, pişmeye yakın bulguru, kabuğunu soyup doğradığım kırmızı domatesi , tuzunu , baharatlarını, ekledim. Yine kısık ateşte ağzı kapalı kendi suyuyla pişirmeye devam ettim.Kırmızı domates yerine bir miktar sıcak suylada pişirilebilir.
·         Sıcak,soğuk, tercihen ılık yenilebilir.
Taşsın dökülmesin,  ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ

17 yorum:

  1. zeytinyağlı yeşil domates yemeği benim en sevdiğim yemeklerden biridir... biz soğuk olarak yeriz... bulgur yerine pirinç koyarız... bir de patates:) kendi yaptığım zeytinyağlılarımı pek beğenmem ben:) annem yapar verir bana... şimdi nasıl da canım çekti:)
    sizin tarifinizle de ben deneyip, ılık olarak tüketeceğim:) tarif için çok teşekkür ederim...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. anneciğim çok yapardı canım...
    ellerine sağlık...:)
    çok güzel görünüyor...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Hiç yemedim,ben yeşil domatesler bitmeden deneyeyim.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Haklısın canım,umudumuzu hiç yitirmemeliyiz.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık,hiç yememiştim,bulursam deneyeceğim

    YanıtlaSil
  6. hiç duymadım...
    ve çok merak ettim...
    denemeliyim...
    teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  8. çok utandım, bu yemeği ilk kez duyuyorum, pazarlarda yeşil domates artık yok, seneye inşallah, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. annemde sarımsaklı yoğurtlu yapardı.harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık Elif'cim..

    YanıtlaSil
  11. Böyle yapıyorsun yapıyorsun beni merakta bırakıyorsun :) Bak yine merakım depreşti :) Çok leziz bir görüntüsü var canımcım. Ellerine sağlık olsun. Çok çok öptüm.

    YanıtlaSil
  12. Bende ilk defa Merzifonlu tanıdığımızdan öğrenmiştim yıllar önce.Bizim oralarda bilinmez.Çok severim, tarif için çok teşekkürler Elif..

    YanıtlaSil
  13. hiç yemedem ve daha önce duymadığım bir tarif:)
    teşekkürler paylaşımınız için
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Çok lezzetli görünüyor, olsa da yesek :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Aa şaşırdım biz sadece turşuda kullanırız yeşil dometesi hiç görmemiştim daha önce, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  17. İnanılmaz bişey, geçen hafta migrosta buldum, yaptım.Tarifini verecektim, ama sizin tarif farklıymış, biz benzerine domat battı deriz. Ben yazın cherry domateslisini yapıp, bloguma koymuştum.Biz havuç ve bulgur koymayız, pirinçli yaparız. Bugün bakayım,yeşil domates bulursam sizin bulgurlu tarifinize deneyeyim.Elinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)