Tarifi önceden yapmıştım, malum nedenlerden yayınlayamadım. Hala pazarlarda yeşil domates var mı bilmiyorum, iki haftadır gitmiyorum.
Malzemeler:
· Yarım kg yeşil domates
· 1 küçük havuç
· 1 tane kırmızı olgun domates
· 1 küçük kuru soğan
· 4-5 diş sarımsak
· 2-3 kaşık zeytinyağı
· 1 kaşık bulgur
· Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
· Küçük doğradığım kuru soğanı yağda kavurdum, istersek 1-2 tane yeşil biberde eklenebilir.
· Çok ince rendelediğim havucuda katıp biraz çevirdim .Kıyılmış sarımsakları da kattım.
· Küçük doğradığım yeşil domatesleri de katıp kısık ateşte kendi suyuyla kapağı kapalı şekilde kavurdum, pişmeye yakın bulguru, kabuğunu soyup doğradığım kırmızı domatesi , tuzunu , baharatlarını, ekledim. Yine kısık ateşte ağzı kapalı kendi suyuyla pişirmeye devam ettim.Kırmızı domates yerine bir miktar sıcak suylada pişirilebilir.
· Sıcak,soğuk, tercihen ılık yenilebilir.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ
zeytinyağlı yeşil domates yemeği benim en sevdiğim yemeklerden biridir... biz soğuk olarak yeriz... bulgur yerine pirinç koyarız... bir de patates:) kendi yaptığım zeytinyağlılarımı pek beğenmem ben:) annem yapar verir bana... şimdi nasıl da canım çekti:)
YanıtlaSilsizin tarifinizle de ben deneyip, ılık olarak tüketeceğim:) tarif için çok teşekkür ederim...
sevgilerimle...
anneciğim çok yapardı canım...
YanıtlaSilellerine sağlık...:)
çok güzel görünüyor...
sevgilerimle...
Hiç yemedim,ben yeşil domatesler bitmeden deneyeyim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Haklısın canım,umudumuzu hiç yitirmemeliyiz.
Sevgiyle kal.
ellerinize sağlık,hiç yememiştim,bulursam deneyeceğim
YanıtlaSilhiç duymadım...
YanıtlaSilve çok merak ettim...
denemeliyim...
teşekkürler:)
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilçok utandım, bu yemeği ilk kez duyuyorum, pazarlarda yeşil domates artık yok, seneye inşallah, ellerine sağlık.
YanıtlaSilannemde sarımsaklı yoğurtlu yapardı.harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMutlaka deneyeceğim ellerine sağlık Elif'cim..
YanıtlaSilBöyle yapıyorsun yapıyorsun beni merakta bırakıyorsun :) Bak yine merakım depreşti :) Çok leziz bir görüntüsü var canımcım. Ellerine sağlık olsun. Çok çok öptüm.
YanıtlaSilBende ilk defa Merzifonlu tanıdığımızdan öğrenmiştim yıllar önce.Bizim oralarda bilinmez.Çok severim, tarif için çok teşekkürler Elif..
YanıtlaSilhiç yemedem ve daha önce duymadığım bir tarif:)
YanıtlaSilteşekkürler paylaşımınız için
sevgiler
Çok lezzetli görünüyor, olsa da yesek :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilAa şaşırdım biz sadece turşuda kullanırız yeşil dometesi hiç görmemiştim daha önce, ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilİnanılmaz bişey, geçen hafta migrosta buldum, yaptım.Tarifini verecektim, ama sizin tarif farklıymış, biz benzerine domat battı deriz. Ben yazın cherry domateslisini yapıp, bloguma koymuştum.Biz havuç ve bulgur koymayız, pirinçli yaparız. Bugün bakayım,yeşil domates bulursam sizin bulgurlu tarifinize deneyeyim.Elinize sağlık...
YanıtlaSil