Bu tarif arşivden, artık farklı ekmek tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Ekmek yapmak bir yolculuk gibi…yol alma gayretindeyim bakalım ne olacak.
Malzemeler:
· 1 bardak yulaf ezmesi
· 2 bardak ılık su
· 1 kaşık pekmez
· 2 kaşık zeytinyağı
· 1 tatlı kaşığı tuz
· ½ paket maya
· Tam un
Yapılışı:
· Yaş maya kullanacaksam suda eziyorum, biraz un katıp yağ , pekmez ve tuzu katıyorum. Mayaya direkt şeker ve tuzun değmemesine dikkat ediyorum.
· Yulafı ve unu azar azar ekleyip cıvık olmayan ama ele hafiften yapışan bir hamur yapıp iyice yoğuruyorum.
· Kabın ağzını kapatıp iki katı olana dek mayalıyorum.
· Kabaran hamuru tekrar yanlardan ortaya doğru katlaya katlaya yoğuruyorum. Tezgaha alıp biraz un yardımıyla istediğim şekli veriyorum.
· Yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizip yarım saat daha mayalanmasını bekliyorum.
· Fırını 200 230 derecede ısıtıyorum, ekmeklerin üzerini keskin bir bıçakla çiziyorum. Bazen su, bazen süt, bazen de yağlı su sürüp istersem susam çörekotu serpip fırına veriyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ
çok besleyici ve güzel görünüyor.ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
evde pişmiş mis gibi ekmek gibisi var mı:))
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
Hiç fırında ekmek yapmadım ama sende görünce kendi fırınımdan yeni çıkmış ekmek çok cazip geldi. Kokusu da nefistir onun :)
YanıtlaSilEkemek tariflerini çok seviyorum.Bu da değişik ve güzel bir tarif.Teşekkürler Elif..
YanıtlaSilElifciğim ellerine sağlık ekmekler harika yanında tulum peyniri varmı hemen geliyorum
YanıtlaSilçok güzel görünüyor hiç ekmek yapmayı denemedim bu tarifi bir gün denerim inşallah ellerine sağlık
YanıtlaSilElif'cim ekmeklerin nefis görünüyor ellerine sağlık değişik ekmeklerini de görmak isterim. Sağlık ve sevgi dileklerimle..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Sağlıklı ve tertemiz.
Sevgiyle kal.
Hamaratım benim, harika görünüyor. Hemen listeme ekliyorum. Ayy hep yapacağım diyorum bir türlü fırsat olmuyor senin şu güzel ekmeklerini denemeye. Ama bunu en kısa sürede yapacağım :) Ellerine sağlık canımcım. Çok öptüm, afiyet bal şeker olsun.
YanıtlaSilBu besin maddesini yutasım geldi. :)
YanıtlaSilNe kadar iştah açıcı gözüküyor. Bende ara ara ekmek deniyorum, sizinkini de deneyeceğim. Bu arada www.kırkfirin.com sitesinin ekmek tariflerini tavsiye ederim.
YanıtlaSilıhlamurcum ziyaretiniz için de çok teşekkürler.
Bende sizi keyifle izliyorum ve izleyeceğim.
sevgilerle
Çok güzel görünüyor, bir ara deneyeceğim. En son geçen sene ekmek yapmaya çalıştım, eşim kavgada başıma atsan yarar dedi. Taş gibi oldu, yiyemedik tabi.
YanıtlaSilLeyla yulafla ve tam unla daha besleyici. canım seni severek takip ediyorum ama yorum yazamıyorum.
YanıtlaSilpastaneden yok valla
Ahu ekmek yapma makinam yok, fırındada gayet güzel oluyor, kokusunu tahmin et bakalım
Nazan eminim başkaları da yulaf katmayı denemiştir ama ben kafadan uydurdum
gülo olmaz mı canııım
canan vakti saati gelince bir bakmışsın , işin içindesin
nilgün artizan ekmek yapıyorum artık
birgül temiz valla , başbakana bile küflü mikroplu ekmek yedirmişler, kaldı ki bize...
canımcım o güzel pastalardan fırsat kalmıyor ki...
oyumben çiğneyeydin iyiydi ama
ıhlamurcum senin güzel tariflerinide bekliyorum, o siteyi ben de takip ediyorum
güzerman tecrübelerimden söylüyorum. çok katı yoğurmuş olabilirsin, iyi mayalanmamış olabilir, fırın ısısı gereğinden düşükse çok uzun zamanda pişmiş ve kurumuş olabilir.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil