8 Ekim 2011 Cumartesi

TAZE FASULYE SALATASI


Hep söylüyorum ya bu dönem pratik şeylerden hoşlanıyorum. Yine adının salata olduğuna bakmayın yanında iki kaşık yoğurt, bir dilim kızarmış köy ekmeği benim için bir öğün anlamına gelir. Ben yedim Allah artırsın sofrayı kuran kaldırsın J deyip kenara çekilmek var ama sofrayı  hep ben kuruyorum.
Malzemeler:
·         1 kg taze fasulye
·         1 kuru soğan yada 2-3 yeşil soğan
·         Birkaç dal maydanoz
·         1 domates
·         Tuz, çekilmiş karabiber, pul biber, bir çimdik zencefil
·         Azıcık sızma zeytinyağı, limon suyu,1 diş ezilmiş sarımsak
·         Paşa gönlüm ne katmak isterse bazen iri ceviz parçaları, bazen nar ekşisi....
Yapılışı:
·         Fasulyeleri ayıkladım yıkayıp kırdım.
·         Buharda istediğim dirilikte haşladım, azıcıkta dişe dokunsun.
·         Haşlarken 1 havuçta katabiliriz, rendeleriz , görüntü de şenlenir.
·         Soğuyunca tüm malzemelerle karıştırdım, oldu da bitti.
Bu tarifi “ biz zayıflıyoruz” etkinliğini düzenleyen paşa sofram’a gönderiyorum.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasınJ

18 yorum:

  1. Haslanmis fasulye cok güzel oluyor, ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. hiç bu şekilde denememiştim ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. oh oh oh oh bol vitaminli harika.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Bodrum'da bir otelde yemiştim bunu. Çok lezzetli oluyor.,

    YanıtlaSil
  5. Ayyy çok severim,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Merhaba arkadasim salatan bir harika görünüyor ellerine saglik.
    Etkinligime katildigin icin cok tsk.ederim

    YanıtlaSil
  7. Sıvı yağ limon koyuluyor mu?

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten tam bir öğün,doyurucu ve sağlıklı.

    YanıtlaSil
  9. enfes renk cümbüşü olmuş ellerine sağlık
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Salatasını hiç görmemiştim ama fikir ve görüntü çok hoşuma gitti.Eline sağlık Elif..

    YanıtlaSil
  11. nesrin evet ben de seviyorum

    canan bir dene pişman olmazsın

    leyla evet daha vitaminli

    ahu bodrum'da taze börülcede bu şekilde çokça yapılıyor. Bir de ne olur yorum ayarlarını değiştirirmisin

    atölya kedi sen de sebzecisin değil mi?

    YanıtlaSil
  12. paşa sofram bol katılımlı olur inşallah

    gönül çelen evet canım, yağ limon ya da nar ekşisi ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştırıp döküyorum.

    erguvan vakti değil mi ama

    yemekbiraşk evet insan bakınca da hoşlanmalı

    nazan umarım dener beğenirsin.

    YanıtlaSil
  13. Aaa!! sorun mu var? Birkaç kişi daha söylemişti gerçi ama yapılan yorumlar olunca sorunun devam ettiğini düşünmemiştim. Yorum ayarlarımı değiştirdim. Şimdi halledildi sanıyorum. Elifcim lütfen tekrar dener misin? Senin yorumlarını okumak için sabırsızlanıyorum :) Selamlar, sevgiler.,

    YanıtlaSil
  14. fasülyenin sınırsız kullanım alanı var, bunu ilk defa duyuyorum, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Canımcım dün bizim internet 10 dakikada bir kesilip gidip geldiği için birtürlü fırsatım olmadı bu güzel lezzete yorum yazmaya. Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Renkler zaten kendini belli ediyor. Hem fasülye işin içinde olur da tat kötü olur mu? olmazzzz :) Ellerine sağlık tatlım. Afiyet bal şeker olsun hepinize.

    YanıtlaSil
  16. he rhalini cok seviyorum ben bu fasulyenin :))

    YanıtlaSil
  17. Canım,
    ellerine sağlık. salata olsun da güzel olmasın. Mümkün mü? Nefis görünüyor.
    Haklısın sofrayı (iki kızımız olmasına rağmen )hala biz kurup kaldırıyoruz. Güzellikte burada değil mi? Allah'a şükür sağlığımız yerinde , onlar işten ya da okuldan gelecekte hazırlayacak diye beklersek gün akşam olur. Ama evde olduklarında (tabii bizde izin verdiğimizde) zaten yapar kuzucuklarımız.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)