23 Ekim 2011 Pazar

BAŞLIK BİLE KOYAMADIM

Ne yazacağımı bilmiyorum, şu anda yaptığım sesli düşünmek gibi bir şey.
Kınalı kuzularımız , kan çiçeklerimiz size hakkınızı helal edin diyecek yüzümüz bile yok:(  Fotoğraflarınıza bakamıyorum, gözlerinize bakacak cesaretim yok. Cenaze törenleriniz bile yasaklı oldu, sayılarınız 2-3 olursa sür manşetten haber verilmiyorsunuz, utanıyorum 3. sayfa haberi muamelesi görmenizden. Haberlerinizin yayınlanması teröre prim vermekmiş, pehh terör kendi haber kaynaklarından haber yapıyor zaten, "aslen 87 şehit var" haberi fısıltı gazetesinden yayıldı bile.

Bazı bloger arkadaşlar pazartesi gününe değin yas ilan ettiler, ben ne yapacağımı bilemedim. Çünkü hayat devam ediyor ,En basit insani davranışlarımızı,  içtiğimiz suyu  yediğimiz lokmayı ,gülümsemeyi haram ettiler.
Kınalı kuzularımız sizin haberinizle her yer al bayraklara büründü, Türkiye tek ses oldu diye haberler çıktı ya vallahi yalan. Tezekbaşı ve yandaşlarından, çocukların ellerine taş tutuşturanlardan, kadınları öne sürenlerden tık yok.
Dedim ya hayat devam ediyor diye..
Mesela bu arada fenerciler pür-i pakmışlar, tahliye oldular.
Hizbullahçılardan da kimse kalmadı içerde...
Onların boşaltığı yerlere subaylardan takviye yapıldı...
Üniversite harç ücretlerine zam geldi...
.......
Dedim ya ne yapacağımı bilemedim diye ... Konu komşu , sokaktan geçen arabalar bayrak astılar. Yok vallahi ben asamadım, elim gitmedi. Bayrak benim için zaferleri temsil ediyor, kendimi yenik hissediyorum, yok efendim terörist telsizlerinden çığlık sesleri geliyormuş, intikamımız acı olmuş, ama ben yine de yenik hissediyorum.
....
Vee tabiat ana da doğası gereğini yaptı. Van'da 7,2 şiddetinde deprem oldu. Bilim adamlarının dediği gibi deprem değil binalar öldürdü. Hatta depremin şiddetini bile ölçemedik, elin oğlu okyanus ötesinden benden daha iyi mi bilceksiniz dedi de ikna olduk.

3 yorum:

  1. kelimeler ne kadar anlamsız oluyor yada duyguyu tarifte eksik kalıyor.öyle bir yangınki ülkemde herkes mutsuz .Öyle insana işliyor ki yazmak,konuşmak insanıniçinden gelmiyr:(
    başımız sağolsun

    YanıtlaSil
  2. İçim sızlıyor. Hergün yeni bir haber duymak beni isyan ettiriyor. Çok üzgünüm.
    O kadar uyuşmuş ve o kadar vurdum duymaz bir toplum olduk ki ne deseler ne yapsalar tepki vermiyoruz. Sadece bakıyoruz, görmüyoruz ve unutuyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Elif'cim yazdığın yazıda duygu seli yaşadığını ne güzel anlatmışsın. Ben kelimelere bile dökemiyorum. Dilim tutuldu. Lanet bile okuyamıyorum hafif kalıyor. Ardından bir de deprem, ne bu yağa diyorum. Allah hayırlara çıkarsın.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)