Malzemeler:
· 2 bardak süt
· 2 yumurta
· 2 yumurta
· 3 tepeleme kaşık kepekli un
· 1 kaşık zeytinyağı
· tuz
Yapılışı:
· tüm malzemeleri çırpıp ince akışkan bir hamur hazırladım.
· Teflon tavayı yağa batırdığım peçeteyle azıcık yağlayıp bir kepçe hamurdan döküp arkalı önlü pişiriyorum.
· Tavaya her yeni hamur koyduğumda tavayı ateşten alıp döküyorum ki hamur hemen pişmeden tavaya yayabileyim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin hepimize yarasın:)
amanda aman çok severim kendilerini tamda çay içiyordum bir tanesini aldım:)ellerine sağlık....
YanıtlaSilBen en cok sarelleli derdim atalarimizin yillardir yaptigi akitmayi eller krep yapmis bizde krep diyoruz. Babannecigim su ile yapardi sut ile degil bir misafirmi gelecek hemen yapilirdi. Sutle yapilan gibi kuru da olmaz o zaman guzeldir. Babannecigimi andim sayende guzel ellerine saglik canim benim. Sevgiler.
YanıtlaSilbayılırım.
YanıtlaSilyedirenk, estergonyeşil, içimdengeldiğigibi şimdi yorumlarınız çok daha değerli, eksik olmayın:)
YanıtlaSilbende krep seviyorum,ama kıvamını istediğim gibi tutturamıyorum.birde senin tarifinle deneyeceğim cnm ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilÖzellikle pazar kahvaltılarında bayılırım . ellerine sağlık canım
YanıtlaSilElif'cim ben de ince olanı severim. Kalın olursa hamur yiyorsun. Ellerine sağlık canım, iyi haftalar..
YanıtlaSilNefis olmuş çok da severim ellerine sağlık.
YanıtlaSilBiz akıtma deriz..Ben birde bir çay kaşığı karbonat koyarım, anne tarifi..
YanıtlaSilesra, umarım beğenirsin,
YanıtlaSilHilal eveet, pazar kahvaltıları için ideal,
nilgün, değil mi ama incesi güzel,
handan teşekkürler,
Nazan, teşekkürler:)
slm beni kirmayip davetimi kabul ettiginiz icin cok tsk.ler bol bol tariflerle bekliyorum:)
YanıtlaSilTabiki bu yorumumu okuyan tüm arkadaslarda davetlidir.
saygilarimla