9 Mart 2011 Çarşamba

PERİŞAN KURABİYE


Ankara’ da kar hiç durmayacakmış gibi, evde oturup camdan bakması zevkli ama işe , okula gidenlere Allah kolaylık versin.
Bir yandan da blogspottaki sorunlar hala devam ediyor. İnadına güncellemeye devam ediyorum.
Bu kurabiye yapımı çok zevkli, evde kalan malzemeleri değerlendirebileceğimiz, kullanılan malzemelerdeki seçeneklerle oynayabileceğimiz, bereketli, adıyla ters orantılı şekilde zengin, hatta nedendir bilmem her zaman yüzümde gülümseme uyandıran bir tarif:)
Malzemeler:
·         125 gr oda sıcaklığında tereyağı
·         1 yumurta
·         1 çay bardağı zeytinyağı ( 125ml bardak kullandım)
·         1 çay bardağı yoğurt
·         2 çay bardağı şeker ( çok tatlı sevenler artırabilir)
·         1 çay bardağı kuru üzüm ( kayısı, dut, yaban mersini, evde hangi kuru meyve varsa)
·         1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
·         1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi ( ceviz veya badem)
·         1 çay bardağı damla çikolata
·         1 çay bardağı portakal kabuğu şekerlemesi ( robotta çekim)
·         1 paket kabartma tozu
·         1 çimdik tuz
·         un
         Yapılışı:
·         önce yağ , şeker, yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu karıştırdım. Sonra diğer malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamur hazırladım.
·         Yağlanmış tepsiye hiç özenmeden, şekillendirmeden, parçalar koparıp dizdim. 180 derecede hafif rengi dönene kadar pişirdim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
Bu tarifi P.Ç.D.S etkinliğinin ev sahibi paşa soframa gönderiyorum.
Bu fotoyu şimdi çektim camın önüne evdeki kuşumuzu yeminden dökmüştüm. Güvercinler bir üşüştüki sormayın. Çok azını görüntüleyebildim.

13 yorum:

  1. en sevdiğim kurabiyedir.çok lezzetlidir:)ellerine sağlık afiyetle
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. canım kurabiyelerin nefis olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. gercekten kurabiyeler nefis görünüyor arkadasim ellerine saglik, cok tsk.ler yine bekleriz yeni tariflerinizle:)

    YanıtlaSil
  4. Kurabiyeleri görünce Ankara'yı hatırladım. Oraya gittiğim ilk zamanlar bu kurabiye çok popülerdi. Bir hayli de lezzetli oluyor. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. hep görürdüm bu tarifi ama hic denemedim,epeyde malzeme var icinde,tadi güzeldir,belki birazdan yaparim,evde ne kek var nede kurabiye,kilo vermem lazim,az sabredeyim diyordum ama canim istiyor:))eline saglik Elifcim,Ankaraya'da benden coook selam!Agustosta ordayiz insallah.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba canım.İyi yapıyorsun yayına devam.Kurabiye çok güzel görünüyor.Bende denemek isterim.
    Güvercinler çok şeker.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Çayla beraber ne de güzel yenir ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. Varsın adı perişan olsun, kurabiye senin elinden olsun.Güvercinlere benim güvercinlerden(Hırbo ve Tiko'dan) selamlar. Benden de sana sevgiler. tontini.

    YanıtlaSil
  9. Adı perişan ama, kendi ağızlara layık bir kurabiye olmuş. Ellerine sağlık Elif'ciğim çok beğendim, harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. :)) merhaba,ne güzel yayınlarınız,tarifleriniz,örgüleriniz var,elleriniz dert görmesin,başka su şişeleri de var adreslerim de,hepsini bir araya toplamaya çalışıyorum,elimdekiler bitsin ziyaretçilerime hediye yapmak istiyorum,her seyın guzelı senın olsun arkadasım,sevgıler
    http://cafemis.com
    http://cafemis.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. uysalanne, ben de seviyorum,

    yedirenk teşekkürler,

    paşasofram, inşallah,

    Nilgün Ankara'da moda olduğunu bilmiyordum,

    şanslı,şekerler hakikatten

    handan, çayla, kahveyle her türlü

    tontinim, cansın sen

    dokuzuncubulut, teşekkürler

    cafemis, hoşgeldin, sefalar getirdin

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,

    Kurabiyelerinizi denedim ve cok güzel oldular!
    Tarifiniz icin tesekkürler!

    Vahide

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)