Malzemeler:
• 1 kg pırasa
• 1 havuç
• ½ fincan zeytinyağı
• 3 yumurta
• 1 çay bardağı süt ya da yoğurt
• 1 çay bardağı kadar peynir
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2,5 bardak kadar tam un ( kek kıvamında)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 er çay kaşığı susam ve haşhaş
• 1 kg pırasa
• 1 havuç
• ½ fincan zeytinyağı
• 3 yumurta
• 1 çay bardağı süt ya da yoğurt
• 1 çay bardağı kadar peynir
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2,5 bardak kadar tam un ( kek kıvamında)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 er çay kaşığı susam ve haşhaş
Malzemeler:
• Pırasaları ince ince doğrayıp, rendelenmiş havuçla zeytinyağında kavurdum.
• Tuz , karabiber, pulbiber atıp soğumaya bıraktım.
• Diğer malzemelerle susam ve haşhaş dahil, kek kıvamında hamur hazırladım.
• Hamurun yarısını küçük bir tepsiye boşalttım, üzerine pırasalı içten ve peynir yaydım.
• İçi hamura karıştırsam çok daha kolay olurdu.
• Kalan hamuru da üzerine boşaltıp, fırına verdim.
• Pırasalı iç fazla geldi, yarısını poşetleyip bir dahaki sefer için kullanılmak üzere dondurucuya kaldırdım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
O ne güzel birşey öyle. Vallahi canım çekti. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Sevgiler.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Pırasalı börek yedim. Çöreğini hiç yemedim. Çok güzel görünüyor.
Sayfanın yeni hali de çok güzel olmuş.
Sevgiyle kal.