Malzemeler:
• 2 su bardağı irmik
• 1,5 su bardağı şeker
• 1,5 su bardağı su
• 1,5 su bardağı süt
• 125 gr tereyağı
• 1 portakal kabuğu rendesi
• ½ su bardağı iri çekilmiş kabuksuz fındık içi
Yapılışı:
• İrmik ve tereyağını kalın dipli bir tencereye koyup, kısık ateşte kavurmaya başladım. • Yaklaşık 15 dakika sonra fındık içini de katıp, 5 dakika daha kavurdum.
• Bu arada suyu ve sütü karıştırıp kaynattım.
• İstediğim rengi alan irmiklerin üzerine, sulu sütü çok yavaşça boşalttım. Kızgın irmikler etrafa sıçrayabilir, çok dikkat etmek lazım.
• Karıştırmaya devam ettim, irmikler suyunu çekince şeker ve portakal kabuğu rendesini katıp, şeker eriyene dek karıştırıp altını kapattım.
• Tencerenin kapağını da kapatıp, 15 dakika kadar demlenmesi için bıraktım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
• 2 su bardağı irmik
• 1,5 su bardağı şeker
• 1,5 su bardağı su
• 1,5 su bardağı süt
• 125 gr tereyağı
• 1 portakal kabuğu rendesi
• ½ su bardağı iri çekilmiş kabuksuz fındık içi
Yapılışı:
• İrmik ve tereyağını kalın dipli bir tencereye koyup, kısık ateşte kavurmaya başladım. • Yaklaşık 15 dakika sonra fındık içini de katıp, 5 dakika daha kavurdum.
• Bu arada suyu ve sütü karıştırıp kaynattım.
• İstediğim rengi alan irmiklerin üzerine, sulu sütü çok yavaşça boşalttım. Kızgın irmikler etrafa sıçrayabilir, çok dikkat etmek lazım.
• Karıştırmaya devam ettim, irmikler suyunu çekince şeker ve portakal kabuğu rendesini katıp, şeker eriyene dek karıştırıp altını kapattım.
• Tencerenin kapağını da kapatıp, 15 dakika kadar demlenmesi için bıraktım.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
ben bunu çok seviyorum yaa canım çekti.
YanıtlaSilelinize sağlık.süper olmuş
YanıtlaSilAYYYYY, nası istedi canım, bizde çok sever ve bu ölçüler 2,5 kişilik ailemizle 1 akşamda bitiririz :))Eline sağlık,kendine sağlık
YanıtlaSilben kaç kez denemiştim ama açılmamıştı sayfanız,şimidi detaylı okudum, baktım. tam anlamı ile aynı hayat görüşümüz ve yaşantımız, benim tek farkım; bu cesur görüşü öğrencilerime de yansıtmanın kısmet olması, ama hep söylerim "öğretmenden önce anneye düşer bu görev" diye, tanımam sizi, bilmem ama profilde yazdıklarınızla gurur duydum, saygıyla EĞİLİP selemlarım sizi :))))
YanıtlaSilCat finaller için enerji olur,keşke sana yedirebilseydim.
YanıtlaSilAleyna,teşekkürler
Çalışkan Arı, beni mahçup ettiniz,ben de sizi saygıyla eğilip selamlarım:)
Elif'ciğim ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Yeni yapılmış haline bayılırım, ılık ılık ne güzel olur. Mis gibi. Tekrardan ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilBu irmik helvası çok beğenirim. Blogunuz da çok güzel. Listeme ekliyeceğim.
YanıtlaSilSelamlar Elifcim,irmik helvasından aldım canım 1 kaşık.Epeydir yapmamıştım valla özlemişim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Akşam akşam bizim evde de irmik helvası pişse ya da sana yakın olsam ne güzel olurdu.Afiyet olsun sevgilerimle.
YanıtlaSilBeyaz hanımeli ben de ılık ılık severim.
YanıtlaSilKaren hanım teşekkür ederim
Nurşen, daha fazla alsaydın.
Sufi keşke...